OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS la klo 17.00

Tämän kauden cup-voittaja ja liigamestari kohtaavat lauantaina Maarianhaminassa

Suomen mestaruuden jo varmistanut Kuopion Palloseura pelaa lauantaina tämän sarjakauden viimeisen vierasottelunsa. Edessä on pitkä kolmepäiväinen pelimatka Maarianhaminaan, jossa tuore cup-mestari Åland United ja KuPS iskevät yhteen Subway Kansallisen Liigan 22. sarjakierroksen huippuottelussa. Peli alkaa Wiklöf Holding Areenalla kello 17.00 ja jännittävää ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU+ -palvelun kautta.

Värikästä taisteluvääntämistä on jälleen kerran luvassa

Kaksi kovatasoista ja kovakuntoista joukkuetta pääsee jälleen ottamaan mittaa toisistaan, nyt jo neljättä kertaa tällä pelikaudella. Joukkueet kohtasivat maaliskuussa Maarianhaminassa pelatussa Suomen Cupin välieräottelussa, joka päättyi kotivoittoon 4-2 dramaattisten loppukäänteiden jälkeen. Huhtikuussa KuPS vieraili uudestaan Wiklöf Holding Areenalla voittaen liigaottelun täpärästi 2-3 puolustaja Nanne Ruuskasen dramaattisen lisäaikaosuman ansiosta ja kesäkuussa KuPS oli kotonaan jälleen liigapelissä parempi selvin maalilukemin 4-0.

Keltamusta matkustaa Ahvenanmaalle jo kolmannen kerran tämän pelikauden aikana. Åland United voitti äskettäin tämän kauden Suomen Cupin ja taistelee liigassa vielä pronssimitalista, joten täysimittainen liigataisto on jälleen kerran luvassa. Joukkueiden keskinäiset pelit ovat aina sisältäneet runsaasti värikkäitä käänteitä ja näin epäilemättä tapahtunee tälläkin kertaa.

Ojala: ”Kovaa peli-intensiteettiä on jälleen luvassa”

”Tämä on viimeinen pitkä pelimatkamme tällä pelikaudella tällä joukkueella. Me lähdemme reissuun jo torstaina ja olemme perillä perjantaina, jolloin me saamme hyvän valmistautumisen lauantain ottelua varten. Pitkä pelireissu onkin itse asiassa aika mukava yhtenäistävä kokemus ja Maarianhamina on mukava paikka pelata. Nyt onkin edessä ikäänkuin ’Super Cupin’ ottelu, jossa hallitseva cup-mestari ja liigamestari kohtaavat”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvailee viimeiseen vieraspeliin valmistautumista.

Åland on vienyt kolme peräkkäistä cup-mestaruutta, mikä kertoo kotijoukkueen kovasta tasosta. Åland puolustaa vahvasti kokeneen A-maajoukkuepuolustajansa Anna Westerlundin johdolla ja hyökkää vauhdikkaasti Katherine Loferskin voimin. Tuulennopea amerikkalaishyökkääjä on viimeistellyt tällä kaudella kymmenen liigaosumaa ja hänen terävä juoksuvoimansa on kotijoukkueen vaarallisin ase lauantainakin.

”Åland on aina kova kotonaan ja he pelaavat vielä pronssimitalista. He ovat parantaneet paljon tämän kauden aikana ja ovat löytäneet joukkueeseensa oikeat roolitukset. He ovat päästäneet tämän kauden kotiotteluissaan vain viisi maalia, joista kolme meitä vastaan pelatussa kauden ensimmäisessä kotipelissään. Tulee varmasti jälleen tosi hyvä liigapeli, jossa ei ole koskaan yhtään tylsää hetkeä. Näissä keskinäisissä peleissämme on kova peli-intensiteetti, joka on hyvin lähellä kansainvälistä tasoa”, Ojala kehuu.

KuPS hyökkää täydellä voimalla liigan loppusuoralle

”Oma taso pitää säilyttää nyt samana kuin se oli St.Pölten-ottelussa ja silloin kun niin tapahtuu, on meitä erittäin vaikeaa kenenkään kukistaa. Meillä on selkeä tavoite siitä, miten me haluamme pelata. Katsotaan sitten, miten Åland tulee siihen reagoimaan ja miten meidän oman pelimme rakenne kestää kasassa sitten kun he heittävät sen oman haasteensa meille. Me haluamme aina voittaa jokaisen ottelumme ja lauantainakin me valitsemme sopivimman kokoonpanon kentälle. Uskon, että joukkueen pelaamisessa on nyt tietynlaista rentoutta mestaruuden ratkettua. Me haluamme näyttää kaikille olevamme mestaruuden arvoisia ja siksi me haluamme voittaa loputkin pelit”, päävalmentaja sanoo.

Hyökkääjät Aino Kröger ja Lavdije Begolli ovat sivussa lauantaisesta kokoonpanosta loukkaantumisten johdosta. Laitahyökkääjä Jada Talley on palannut takaisin Yhdysvaltoihin, eikä pelaa enää keltamustan riveissä tällä kaudella. Upea pelikausi 2022 tulee huipentumaan viikon kuluttua pelattavaan HJK-otteluun, jossa päästään viettämään keltamustia mestaruusjuhlia viimevuotiseen tapaan. ”HJK-ottelu tulee olemaan yhden matkan pääte ja tämän joukkueen viimeinen yhteinen peli. Me haluamme lopettaa tämän pelikauden ikimuistoiseen voittoon”, Ojala toteaa.