OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS la klo 17.00

Kuopion Palloseura taistelee Maarianhaminassa Suomen Cupin välieräpaikasta

Kuopion Palloseuran pelikausi 2022 jatkuu huomenna lauantaina vieraskentällä. Nyt on vuorossa Suomen Cupin puolivälieräottelu, jossa Åland United toimii kotijoukkueena. Puolivälieräottelu pelataan Maarianhaminassa Wiklöf Holding Areenalla kello 17.00 alkaen ja ottelun voittaja etenee jatkoon cupin välieriin neljän parhaan joukkueen joukkoon. Puolivälieräottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Jännityskamppailua pääsee seuraamaan kotijoukkue Åland Unitedin oman YouTube-kanavan kautta suoran nettistriimi-lähetyksen välityksellä.

Kovatasoinen ja tasaväkinen taisteluvääntö on jälleen luvassa

Maanantainen arvontatulos heitti samat joukkueet cupissa jälleen vastakkain, nyt jo kolmatta kertaa peräkkäin. Åland United ja KuPS ovat kohdanneet toisensa kahtena edelliskeväänä cupin välieräotteluissa Maarianhaminassa ja nimekäs kotijoukkue on onnistunut voittamaan molemmat välieräpelit edeten finaaleihin saakka. United voitti myös viime syksynä pelatun edellisen cup-finaalin ollen siten hallitseva Suomen cup-mestari.

Kuopion Palloseura on puolestaan hallitseva Suomen liigamestari. Kaksi kovatasoista huippujoukkuetta pääsee näin jälleen ottamaan mittaa toisistaan. Liigamestaruuteen marssinut KuPS hävisi viime vuonna ainoastaan kaksi liigaottelua, joista ensimmäisen kesäkuussa kotona juuri Unitedille. Molemmat joukkueet tuntevat toisen pelilliset ominaisuudet enemmän kuin hyvin ja tasaväkinen taisteluvääntö on siten jälleen kerran luvassa.

Kuopiolaiset ottivat maanantaisen arvontatuloksen vastaan rauhallisin mielin. Nyt keltamustalle tarjoutuu mainio tilaisuus ottaa revanssi viime vuosien kirvelevistä tappioista ja saavuttaa himoittu paikka cupin loppuotteluun. Kovaa harjoitteleva KuPS on valmis kovaan voittotaisteluun.

Ojala: ”Lauantaina laitetaan kaikki tuloksen eteen”

”Me osasimme jopa odottaa tämänsuuntaista arvontatulosta näille loppukierroksille. Pelistä tulee varmasti hyvä. Kenttä on tuttu ja tekonurmi on hyvä, joten olot ovat hyvät todelliselle huippupelille”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee kuopiolaistunnelmia. Lauantainen peli tulee olemaan KuPS-joukkueen ensimmäinen ulkokenttäottelu tänä vuonna ja joukkue siirtyy ensi viikolla pysyvästi harjoittelemaan ulos Väre Areenan laadukkaalle jalkapallonurmelle. Kevään hallikauden on siten määrä päättyä tämän viikonlopun aikana.

”On mukava päästä nyt ulos pelaamaan. Kevään harjoituskausi on edennyt tosi hyvin ja viime viikko oli tämän kevään kovin. Nyt me olemme hieman fiksanneet harjoittelua parhaan pelivireen saavuttamiseksi, jotta me olisimme lauantaina ihan parhaimmassa mahdollisessa iskussa. Me olemme päässeet harjoittelemaan hyvin ja kaikki laitetaan tuloksen eteen. Meiltä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle ja me olemme tosi tyytyväisiä siihen, että me voimme muuttaa omaa pelaamistamme vaihtojen kautta. Me olemme laatujoukkue ja tiivis yhdessäolo tämän pitkän pelimatkan aikana vain parantaa meidän hyvää joukkuehenkeämme”, valmentaja sanoo.

Kaksi erityylistä joukkuetta hyökkää eri keinoin

Joukkue lähti reissuun jo torstaina ja saapuu sunnuntain aikana takaisin Kuopioon. Ahvenanmaalta tavoitellaan voittoa ja jatkopaikkaa kohti lokakuista loppuottelua. ”Nyt meillä on todellakin revanssin paikka ja ehdottomasti jatkoon me haluamme. Finaaliin me pyrimme. Lauantaina tulee yleisöönmenevä ottelu. Molemmat joukkueet haluavat hyökätä, pelityylit ovat täysin erilaisia: Åland luottaa ehkä hyökkäyspelaamisessaan enemmän suoraviivaiseen etenemiseen ja laadukkaiden yksilöiden ratkaisuihin, kun me taas ehkä pyrimme enemmän kontrolloidumman etenemisen kautta löytämään tilat edetä ja satuttaa heitä. Me olemme erityylisiä joukkueita, jotka hyökkäävät eri keinoin ja siksi näissä keskinäisissä otteluissa tulee aina niin paljon kaikenlaisia yllättäviä pelitapahtumia”, Ojala muistuttaa.

Subway Kansallisen Liigan uusi sarjakausi alkaa lauantaina 26.3. Ojala olettaa, että edessä tulee olemaan hieman erilainen liigakausi kuin viime vuonna: KuPS on nyt hallitseva liigamestari, jonka kaatamiseen kaikki vastustajat tähtäävät entistäkin pontevammin. ”Uskon, että näin se varmaan tulee olemaan tänä vuonna. Vastustajat tulevat tekemään erilaisia pelisuunnitelmia meitä vastaan ja se varmasti näkyy ensi pelikaudella. Matalaa blokkiakin tulee olemaan paljon vastassa. Tämä muodostaa meille myös hyvän haasteen, sillä meidän pitää itse miettiä omaan pelaamisemme entistäkin parempia murtautumiskeinoja sekä sitä, miten me itse pystyisimme vuorostaan yllättämään kaikkia meidän vastustajiamme”, Ojala pohdiskelee.