OTTELUENNAKKO: Åland U – KuPS la klo 16.30

Kovat kilpakumppanukset iskevät jälleen yhteen Suomen Cupin puolivälieräottelussa

Kuopion Palloseuran tiivistahtinen pelikausi jatkuu lauantai-iltana Ahvenanmaalla. Kivikovat kilpakumppanit Åland United ja KuPS iskevät yhteen Suomen Cupin puolivälieräottelussa, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 16.30 alkaen. Ottelun voittaja etenee jatkoon cupin välieriin neljän parhaan joukkueen joukkoon. Lauantai-illan kiihkeää cup-taistoa pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta. Cup-ottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa otellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rankkarikilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Jännittävää cup-draamaa on siten jälleen luvassa.

Kovavauhtinen ja lujaotteinen kohtaaminen on jälleen kerran tulossa

Joukkueiden keskinäiset pelit ovat muodostuneet viime vuosien aikana värikkäiksi ja hienoiksi jännitysnäytelmiksi. Otteluissa on nähty runsaasti erikoisia käänteitä ja dramaattisia loppuratkaisuja niin liigassa kuin cupinkin puolella. Pelit ovat tarjonneet katsojille hyvätasoista jännittävää jalkapalloviihdettä ja näin tapahtunee tälläkin kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kilpailukaudella Maarianhaminassa jo kahdesti. KuPS voitti maaliskuussa pelatun Kansallisen Cupin välieräottelun maalein 1-2 ja United voitti vuorostaan toukokuussa pelatun Subway Kansallisen Liigan ottelun 4-3. KuPS on tuon tappion jälkeen jyrännyt liigassa jo seitsemään peräkkäiseen voittoon ja lauantain kovana tavoitteena on saavuttaa jatkopaikka Unitedin omalta kotiareenalta.

Kovakuntoinen KuPS lähtee haastamaan viime vuoden cup-mestaria

Kuopiolaisten kolmen peräkkäisen vierasottelun ensimmäinen etappi onnistui toivotusti, kun PK-35 kukistui tiistai-illan liigaottelussa maalein 0-3. Nyt edessä on paljon kovempi vastus, sillä Åland United on viime vuoden cup-mestari. ”He ovat hyvä vastahyökkäysjoukkue. He viimeistelevät tehokkaasti maaleja ja tekevät sitä missä ovat hyviä. Heillä on nopeat kärjet, ovat vahvoja erikoistilanteissa ja hyökkäävät suoraviivaisesti. Tätä kaikkea meillä on varmasti vastassamme lauantainakin”, KuPS-valmentaja Pauliina Miettinen arvioi cup-vastustajaa.

Maarianhaminan stadion on perinteisesti yksi vaikeimpia paikkoja saavuttaa vierasvoitto. Kuopiolaisten pelaama mainio tiistai-peli antaa kuitenkin hyvän lähtökohdan kovan kotijoukkueen haastamiseen. Voittaminen vaatii kuitenkin erittäin hyvää onnistumista koko pelaajaryhmältä.

”Virheet pitää saada minimiin ja päivän kunnon pitää olla korkealla”

”Oli kiva katsoa tiistain ottelua, kun pelaajat tekivät kentällä sen mitä oli sovittukin. Tempoa parannettiin ja parempaan päin mentiin. Oman peruspelin pitäisi riittää voittoon lauantainakin. Me olemme laadullisesti parempia ja kollektiivisesti vahvempia. Virheet pitää tietysti saada minimiin ja pelissä itsessään pitää kaiken onnistua eli niinsanotun päivän kunnon pitää olla korkealla. Cupin pelit ovat aina myös henkimaailman asioita ja on hyvä saada pelata myös näitä kovia otteluita”, päävalmentaja muistuttaa.

KuPS jatkaa omaa pelimatkaansa sunnuntaina Maarianhaminasta Helsinkiin, jonne joukkue majoittuu tiistaina pelattavaa HJK-ottelua varten. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa lauantaina 12.8., jolloin on Åland Unitedin vuoro saapua vierailulle Väre Areenalle 16:nnen sarjakierroksen liigaotteluun.