OTTELUENNAKKO: Akatemian sarjakausi alkaa Vaasassa

Sarjakauden avausottelu FC Sport-j – KuPS Akatemia alkaa lauantaina kello 16.00

Uusi kuopiolaisjoukkue KuPS Akatemia tekee lauantaina savolaista jalkapallohistoriaa. Keltamustiin väreihin siirtynyt Akatemiajoukkue aloittaa nyt ensimmäisen kilpailullisen sarjakautensa Kuopion Palloseuran alaisuudessa. Odotettu sarja-avaus tapahtuu Vaasassa, jossa kotijoukkue FC Sport-j ja KuPS kohtaavat avauskierroksen ottelussa kello 16.00 alkaen Elisa Stadionilla.

Luvassa on tasaväkinen ja tasokas sarjakausi

Ykkösessä pelaa tällä kaudella kymmenen joukkuetta. Sarjaa supistettiin viime kauden jälkeen kahdella joukkueella, joten tämän kauden ykkönen tulee olemaan viimevuotista tiiviimpi, tasaväkisempi ja sitä kautta kovempi sarja. Yhtään helppoa peliä ei ole luvassa tälläkään sarjatasolla ja jokaisen sarjapisteen eteen täytyy tehdä jokaisessa pelissä täysi työmäärä. Kuopiolaisten pelillinen osaaminen pääsee Vaasassa nyt ensimmäiseen testiinsä tämän sarjakauden osalta.

”Ykkönen on hyvä ja laadukas sarja nuorille pelaajille kehittyä, mutta se tarjoaa myös hyvän haasteen kokeneemmillekin pelaajille. Supistamisen johdosta sarja on entistäkin tasaisempi”, päävalmentaja Ali Al-Musawi arvioi lauantaina alkavaa sarjakautta. Ykkönen tulee olemaan uusi kokemus kakkosesta nousseelle kuopiolaisjoukkueelle, joka lähtee nyt etenemään peli kerrallaan omaa tekemistään kehittäen.

”Meillä on selkeä sapluuna siitä, miten me haluamme pelata”

”Meillä ei ole ainakaan vielä kovin paljon ennakkotietoa sarjan muista joukkueista, mutta Sportin me kohtasimme viime syksyn nousukarsinnassa. Silloin oli laadukas ja tasainen peli, joka päättyi meidän voittoomme. He kuitenkin saivat erinäisten vaiheiden kautta mahdollisuuden nousta tämän kauden ykköseen. Sport on hyvä porukka, joka pyrkii pelaamaan monipuolisesti. Tästä tulee varmasti taas kova peli eikä helppoja pelejä ole muutenkaan tässä sarjassa. Oman pelin kautta me lähdemme menemään, sillä meillä on selkeä sapluuna siitä, miten me haluamme pelata. Me pyrimme toteuttamaan harjoiteltuja asioita peleissä ja tavoitteena on pystyä kehittymään paremmaksi peli peliltä”, Al-Musawi kiteyttää alkavan kilpailukauden pelillisiä tavoitteita.