OTTELUENNAKKO: Akatemian kausi jatkuu Vaasassa

Ykkösen sarjaottelu VIFK – KuPS Akatemia perjantaina 15.4. kello 14.00

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia jatkaa omaa sarjakauttaan pitkäperjantaina. Joukkue matkustaa jälleen länsirannikolle kohdatakseen Vaasan IFK:n, toisen sarjakierroksen vierasottelu pelataan komealla Elisa Stadionilla kello 14.00 alkaen.

Kaksi erityylistä joukkuetta kohtaa toisensa

Akatemia aloitti oman sarjakautensa kolme viikkoa sitten kohdaten vaasalaisen Sportin. Akatemiajoukkue esitti hyvää pelaamista 0-0-tulokseen päättyneessä avausottelussaan. Pistetili saatiin heti auki ja oman maalitilin avaaminen nousee seuraavaksi tavoitteeksi. Mainio maalivahti Kiia Tefke on ollut alkukauden hieno onnistuja monen muun pelaajan tavoin ja joukkue matkustaakin innokkain mielin tämän pelikauden toiseen sarjaotteluunsa.

”Joukkueen fiilis on hyvä, kun pääsemme jälleen pitkästä aikaa pelaamaan. Ottelusiirto aiheutti hieman pidemmän tauon peleistä. VIFK on hyvin suoraviivainen vastustaja. Heillä on hyökkäyspäässä pari nopeaa pelaajaa, joiden vahvuuksia he pyrkivät hyödyntämään. VIFK on hyvä ykkösen joukkue ja uskon, että tulee kova vääntö. Akatemiatoiminnassa korostuu yleensä pelaavuus, mutta toisaalta jalkapallossa haetaan aina tulosta. Futista voi pelata niin monella eri tavalla eikä mitään yhtä oikeaa tapaa ole”, päävalmentaja Ali Al-Musawi pohdiskelee joukkueiden välisiä pelityylieroja.

Kolme sarjapistettä keltamustan tähtäimessä

Kuopiolaiset matkaavat Vaasaan voittoa tavoittelemaan. ”Me olemme nyt treenanneet paljon ja olemme valmiita seuraavaan otteluun. Voittoa me lähdemme tietenkin hakemaan omaan pelitapaamme luottaen. Pelaamiseen tehdään tarvittaessa pientä hienosäätöä aina kulloinenkin vastustaja huomioiden. Meillä on luottavainen fiilis ja meillä on hyvä treenijakso takana”, päävalmentaja toteaa.

Akatemiajoukkueen ensimmäinen kotiottelu on luvassa sunnuntaina 24. huhtikuuta, jolloin Turun Palloseura saapuu vastustajaksi neljännen sarjakierroksen kotiotteluun Väre Areenalle. Ottelun alkamisaika on poikkeuksellisesti kello 12.00.