Ollipekka Ojala palkittiin itäisen alueen parhaana valmentajana

Pronssimitali huipensi KuPS-joukkueen kolmannen liigakauden

Suomen Palloliitto on valinnut ja palkinnut eri alueiden parhaita onnistujia viime pelikauden 2020 ajalta. Kuopion Palloseuran naisten liigajoukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala valittiin itäisen alueen parhaimmaksi valmentajaksi vuodelta 2020.

Ojala on ehtinyt tehdä pitkään erinomaista työtä suomalaisen huippujalkapalloilun parissa. Kuopiolaisseuran oma kasvatti pelasi ensin kaikki nuorisoikäluokat läpi KuPS:ssa aina A-junioreihin saakka ja on sen jälkeen jatkanut uraansa monipuolisissa valmennustehtävissä itseään ja omaa osaamistaan jatkuvasti kehittäen.

”Opo” on lajille tiiviisti omistautunut nuori huippuvalmentajakyky, joka on hankkinut ja laajentanut valmennusosaamistaan kuopiolaisen tyttö- ja naisjalkapalloilun parissa sekä Tampereella poikien jalkapalloilun parissa. Hän on valmentanut myös miesten joukkuetta Kuopiossa siirtyen kolme vuotta sitten Kuopion Palloseuran uuden naisten liigajoukkueen päävalmentajaksi.

”Olen otettu tästä tunnustuksesta. Se kertoo siitä, että kun olet valmis laittamaan itsesi joka päivä likoon pelaajien eteen, niin silloin on mahdollisuus saavuttaa jotain. Tämä toki vaatii sen, että oma perhe tukee 100% omaa työtäni ja jalkapallovalmentajan elämäntapaa.”

Kuopion Palloseura on pelannut kolme nousujohteista sarjakautta naisten liigassa Ojalan johdolla ja pitkäjänteinen työskentely tuotti hienoa tulosta viime syksynä, jolloin KuPS saavutti menestyksekkään seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin kautta aikojen naisten jalkapalloilusta kolmannen liigakautensa päätteeksi. KuPS lähtee uuteen sarjakauteen 2021 jälleen kunnianhimoisin tavoittein hyvää urheilullista menestystä tavoittelemaan.

”Työympäristö täällä on todella motivoiva ja meillä on todella yhtenäinen joukkue, joka tekee päivittäin todella laadukkaasti hommia. Viime vuona tästä työstä palkintona oli pronssimitali, mutta me pyrimme tekemään asioita entistä paremmin, jotta pystyisimme saavuttamaan jotain vielä suurempaa.”