Neea Berg ensimmäisten joukossa Legenda-kerhoon

Keskikenttäpelaaja pelasi yhteensä yli 300 pääsarjapeliä Suomen kentillä

Jalkapallon naisten 50. juhlavuoden kunniaksi Subway Kansallinen Liiga yhdessä Suomen Palloliiton kanssa lanseerasi uuden kunniakerhon, joka kantaa nimeä ”Kansallisen Liigan Legendat”. Ensimmäiset 18 legendaa on nyt valittu ja julkistettu.

Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Neea Berg valittiin uuteen kunniakerhoon ensimmäisten joukossa. Berg pelasi upealla urallaan yhteensä 18 liigakautta ja yli 300 pääsarjapeliä kolmen eri vuosikymmenen aikana. Neea lopetti oman pelaajauransa tähän syksyyn Suomen mestarina kultamitali kaulassa. Hän pelasi päättyneellä sarjakaudella 22 liigaottelua mestarijoukkueen riveissä tehden yhden liigamaalin.

Kunniakerho nitoo yhteen upeita tarinoita vuosikymmenten varrelta

Jokainen kunniakerhoon valittu on ollut omalla panoksellaan erityisen tärkeässä roolissa naisten pääsarjatason jalkapallossa. 1970-luvulta saakka pelatusta naisten Suomen mestaruudesta alkaen pääsarjatasolla on esiintynyt tuhansia pelaajia, jotka ovat jättäneet oman jälkensä suomalaisen jalkapallon historiaan. Kunniakerho nitoo yhteen näitä tarinoita yhdistäen pelaajat ja muut toimijat myös seuraavien vuosikymmenien aikana kentillä nähtäviin tulevaisuuden legendoihin.

Kansallisen Liigan Legendoiksi voidaan nimetä naisten pääsarjan entisiä pelaajia ja muita toimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, naisten pääsarjalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle. Legendaksi voidaan nimittää myös postuumisti. Peli on nyt avattu hienolla tavalla. Kiitos Neea ja Banzai !!