Mustan joukkueen voitto jatkoi perinnettä ainakin vuodella

Perinteinen hallikauden päättävä sisäinen ottelu keltaisen ja mustan välillä kamppailtiin Väre Areenalla tänään. Ottelu päättyi mustan joukkueen voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3–2 (2–2). Historia toisti itseään ottelun lopputuloksessa, sillä historian saatossa musta joukkue on vienyt aina voiton tässä El Klassikoksikin nimetyssä ottelussa.

Ottelun alla järjestettiin perinteinen valintatilaisuus, jossa molempien joukkueiden valmennusjohto sai valita pelaajia vuorotellen. Kuten kaikki valintatilaisuudet myös tämä aiheutti paljon korkeita tunteita. Korkeiden tunnereaktioiden jälkeen alkoi kuitenkin välittömästi voittojen tavoittelu suunnitelmia tekemisellä ja tärkeimpien informaatioiden selvittelyä vastustajalta.

Ottelupäivä valkeni kirkkaana ja aurinkoisena, joten ottelun ulkopuoliset edellytykset olivat huippuluokkaa. Pieni keväinen pakkasilma antoi pelaajille ainoastaan lisävirtaa toteuttaa pelisuunnitelmaa. Molemmat joukkueet aloittivat odotetulla ryhmityksellä, mutta kuskin paikan otti keltainen joukkue, jonka 70 minuutin paine -retoriikka oli uponnut hyvin pelaajistoon. Painetta saatiin luotua sekä pallollisena että pallottomana ja yhden tällaisen pallottomana tehdyn kollektiivisen paineen jälkeen pallo ajautui Gabriel Bispolle, joka nosti pallon hallitusti yli mustien maalivahdin. Musta joukkue kuitenkin sisuuntui takaiskusta ja alkoi pallokontrollin avulla luomaan vaarallisia tilanteita. Yhden tällaisen kombinaation jälkeen Joona Veteli taiteili itsensä läpi keskeltä ja laukoi tilanteeksi 1–1. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauon viettoon.

Toinen jakso alkoi siihen mihin ensimmäinen jäi. Musta joukkue jatkoi kontrolloimista, mutta tehokkuus tuloksen muodossa jäi uupumaan. Tulostakin lopulta saatiin, kun Joona Veteli sai vastaprässin jälkeen pallon 16-rajan kulmassa ja kierteinen veto takakulmaan upposi ohi hölmistyneen maalivahdin. Keltainen joukkue sai kuitenkin kasattua rivinsä nopeasti ja paine siirtyi mustan joukkueen päätyyn. Tuomari Miikka Haapakoski vihelsi 60 minuutin kohdalla vapaapotkun noin kahdesta kymmenestä metristä keltaiselle joukkueelle, jota asettui ampumaan Tue Jensen. Kova kierteinen laukaus ylärimaan kimposi ensimmäisenä paikalla tulleelle Seth Saariselle, joka latasi pallon verkon perukoille ja lukemiksi 2–2.

Ottelun lopullinen ratkaisu jouduttiin siis hakemaa rangaistuspotkukilpailussa, jossa sankariksi nousi mustan joukkueen maalivahti Miilo Pitkänen, jonka kaksi torjuntaa siivitti mustan joukkueen voiton tanssit yhtä korkealle kevät auringon kanssa.

Ottelun jälkeen voittaja joukkue palkittiin tavoitellulla voittopokaalilla sekä iltapäivän kylpylähemmottelulla. Lisäksi arvovaltainen raati valitsi pelin raisupelaajaksi Joona Vetelin, joka sai kotiin viemiseksi kahden hengen illallisen ravintolassa.

-Valmistautuminen peliin oli hyvin ja alku oli suunnitelman mukainen ja maali oli siitä palkinto. Maalit muuttavat peliä ja mekin vähin passivoiduttiin. Vastustaja pääsi luomaan paljon tilanteita ja sitä kautta maalinkin. Toisella jaksolla muutimme vähän prässiä, joka hieman jäi yksilö tasolle ilman kollektiivista toimintaa. Lisäksi vastustaja sai vielä toisenkin maalin ja jouduimme taka-ajajiksi. Pääsimme kuitenkin vielä mukaan erikoistilanteen jälkitilanteesta ja ratkaisun rangaistuspotkuille. Mutta tänään me emme kuitenkaan pystyneet venymään siinäkään toivottuun lopputulokseen., toteaa keltaisen joukkueen käskijänä toiminut Joonas Pöntinen.

-Hyvä fiilis voitto pelin jälkeen. Vajaaksi jäänyt valmistautuminen ei haitannut vaan pelaajisto kantoi hienosti vastuuta. Saimme ottelun aikana terävöitettyä muutamaa avainasiaa, ja sen johti hallinnan siirtymisen meidän joukkueellamme. Iso kiitos koko pelaajistolle siitä, että vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu, olimme mentaalisesti kuin kilpakauden ottelussa. Kollektiivinen yhtenäisyys ratkaisi ottelun meidän eduksemme., kertoilee tuntemuksistaan mediaryöpytyksestä kiinni saatu Issa Thiaw.

Ottelusta ei tule ottelukoostetta eikä kokoonpanoja. Otteluraportin kirjoitti päävalmentaja Pasi Tuutti.