Miehet kohtaavat vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijat

Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkueen vuosi on alkanut suunnitelmien mukaisesti. Joukkue palasi harjoituskentille heti 2. tammikuuta ja huomenna 13.1. edessä on vuoden ensimmäinen harjoitusottelu, kun Lippumäen ylipainehalliin saapuu Mikkelin Palloilijat.

Vuoden vaihduttua Kuopion Palloseura aloitti uuden vuotensa asianmukaisesti palamaalla harjoituskentille heti tiistaina 2. tammikuuta. Joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyi silloin paluumuuttaja Jerry Voutilainen. Myöhemmin samalla viikolla Kuopioon saapui myös uusi testipelaaja Jonathan Muzinga.

Vuoden 2024 toinen harjoitusviikko huipentuu vuoden ensimmäiseen harjoitusotteluun. Keltamusta saa Lippumäen ylipainehalliin vastaansa Ykkösliigaan valmistautuvan Mikkelin Palloilijat. Joukkueet kohtasivat toisensa jo joulukuussa harjoitusottelussa Mikkelissä, jolloin KuPS voitti ottelun 2-0. Silloin KuPSin maaleista vastasivat testipelaaja Emmanuel Okereke ja keskikenttäpelaajaa Axel Widjeskog.  

Ottelu alkaa kello 15:00 ja otteluun on katsojille vapaapääsy. Turvallisuusmääräyksien mukaisesti ottelutapahtumaan otetaan sisään maksimissaan 200 katsojaa, jotka otetaan sisään saapumisjärjestyksen mukaisesti. Ottelua voit myös seurata yhteistyökumppanimme Savon Sanomien tarjoamasta livelähetyksestä, joka on nähtävissä pelkästään Savon Sanomien tilaajille. Lähetyksen löydät heidän verkkosivuiltaan: www.savonsanomat.fi

”Harjoituksissa olemme hioneet puolustuspelaamista”

Kuopion Palloseuran valmennusryhmään kuuluva ja Honsun tutkaparina toimiva Sixten Boström on hionut joukkueen kanssa puolustuspelaamista sekä hyökkäyspelaamista.

”Olemme nämä pari viikkoa hioneet puolustuspelaamista ja jonkun verran myös hyökkäyspelaamista. Olemme tuoneet uusia ajatuksia viime vuodesta ja tietysti uusien pelaajien myötä paljon uusia asioita käyty läpi”, kertoo Siku.

Huomisen harjoitusottelun tärkeimpänä asiana ei ole voitto, vaan joukkue pitää yllä pelituntumaa ja samalla valmennus haluaa nähdä, miten harjoituksissa käydyt asiat ovat tarttuneet pelaajille.

”Haluan nähdä aggressiivista puolustamista meiltä ja tietysti haluamme, että harjoituksissa käytyjä uusia hyökkäyspään kuviota näkyisi myös ottelussa”, tiivistää Boström.

Harjoitusottelun myötä joukkue on askeleen lähempänä kilpailullisia pelejä, jotka alkavat Liigacupin muodossa tammikuun lopulla 27.1. Ilvestä vastaan Lippumäen ylipainehallissa. Ennen kilpailullisten otteluiden alkamista KuPS pelaa vielä yhden harjoitusottelun AC Oulua vastaan perjantaina 19.1 Oulussa.