Mestari-KuPS aloittaa uuden projektin

Valokuva: KuPS Oy

Joukkueen harjoitusmäärää kasvatetaan syyskuun kovia europelejä varten

Subway Kansallisen Liigan kaksinkertainen mestarijoukkue Kuopion Palloseura lähtee pelikauteen 2023 entistäkin kovemmin tavoittein. Harjoituskauden treenimäärää nostetaan, jotta joukkue olisi parhaimmassa mahdollisessa iskussa syksyn europelien koittaessa. Joukkueen perusrunko tulee säilymään edelleen vahvana, joten uusi prosessi pystytään aloittamaan hyvistä lähtökohdista.

Joukkueen pelaajistossa on tapahtunut jälleen pieniä muutoksia, kuten käy joka talvi. Kolme eniten pelannutta runkopelaajaa on siirtynyt muualle, muutos tulee kuitenkin jäämään melko pieneksi. Kevään ajaksi onkin laadittu selkeä toimintasuunnitelma joukkuepelaamisen kehittämiseksi entistäkin paremmaksi.

”Lopultakin oli aika selkeää, että joitain pelaajia meiltä lähtee ulkomaille jatkamaan omaa uraansa. Muutos tulee kuitenkin jäämään aika pieneksi ja meillä on hyvä pohja jatkaa eteenpäin. Joukkue tulee tänä vuonna jonkin verran monipuolistumaan ja meillä tulee löytymään paljon hyviä vaihtoehtoja eri rooleihin erilaisiin pelimuodostelmiin”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee alkaneen vuoden näkymiä.

Kevään pre-season painottuu kestävyyspuolen vahvistamiseen

Harjoittelun määrää tullaan kasvattamaan ja treeneissä tullaan tekemään entistäkin enemmän kestävyyspuolen töitä. ”Tämän kevään 12 viikon mittaisella pre-seasonilla ohjelmassa on joka viikko 11 joukkuetreeniä ja kaksi omatoimista treeniä sekä yksi peli. Suunnitellulla harjoitusmäärän nostolla me pyrimme vahvasti kehittämään pelaajia ja valmistautumaan siihen, että me jaksamme toteuttaa omaa pelitapaamme europeleissäkin tarvittaessa koko 120 peliminuutin ajan”, päävalmentaja sanoo.

Tähtipelaajat Emma Peuhkurinen, Nanne Ruuskanen ja Gabriella Cuevas ovat suunnanneet ulkomaille uusiin seuroihin. Puolustaja Anna Nurmi, hyökkääjät Anna-Stina Simonen ja Heidi Leppämäki, maalivahti Vera Varis, hyökkääjä Jada Talley ja puolustaja Taryn Jakubowski ovat myös siirtyneet Kuopiosta uusiin osoitteisiin. U18-maajoukkueen hyökkääjät Saga Kaikkonen ja Nanna Savolainen sekä laitapelaaja Niitty Hahl ovat nousseet akatemiajoukkueesta liigaryhmään, jossa perusrunko säilyy edelleen kivikovana.

”Me kiitämme suuresti tärkeässä roolissa olleita poislähteneitä pelaajia. Nyt meillä on alkanut uusi projekti ja meillä on hyvä pohja aloittaa tämä prosessi. Me tiedämme omat kehityskohteemme ja meillä on selkeät tavoitteet tälle kaudelle”, päävalmentaja sanoo. Uusi brasilialaispelaaja Ana Paula Silva Santos on tulossa helmikuun alussa Kuopioon. Uusi keskikenttäpelaaja Wilma Forsblom liittyi viime viikon maanantaina mestarijoukkueen pelaajavahvuuteen. Tämän lisäksi joukkueeseen on tarkoitus hankkia vielä noin 3-5 uutta pelaajaa, joita tullaan kartoittamaan kuluvan kevään aikana.