Meri Hämäläinen kehuu KuPS-joukkueen ammattimaista ilmapiiriä


KUVA: Jyri Sulander / SPL

Lääketieteen opinnot Kuopiossa aloittanut maalivahti kiittelee Palloseuran laadukasta pelaaja-arkea

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvä Kuopion Palloseura on hankkinut tälle kaudelle uuden maalivahdin. Meri Hämäläinen siirtyi talvella Tampereen Ilveksestä Kuopioon ja torjuu nyt palloja kolminkertaisen mestarijoukkueen maalitolppien välissä. Hämäläinen on viihtynyt hyvin uudessa kaupungissa ja päätös siirtymisestä oli lopulta helppo tehdä.

”Olen juuri aloittanut omat lääketieteen opiskeluni täällä ja sisäänpääsyn perusteella oli helppoa tehdä päätös myös siitä, mihin joukkueeseen liittyy seuraavaksi. Olen tykännyt Kuopiosta tosi paljon ja olen viihtynyt täällä tosi hyvin, sillä tykkään vähän rauhallisemmasta kaupunkiympäristöstä. Opiskelun ja jalkapallon yhdistäminen onnistuu mainiosti”, Hämäläinen toteaa ja kiittelee samassa yhteydessä myös kuopiolaisseuran laadukasta pelaaja-arkea.

”Ammattimaisuus huokuu jokaisesta pelaajasta ja jokainen haluaa kehittää itseään paremmaksi pelaajaksi. Täällä on kilpailullinen ja ammattimainen ilmapiiri, tosi hyvä valmennustaso ja tekemisen meininki. Yksilötasolla täällä saa parempaa tukea omaa kehittymistä varten ja siihen panostetaan. Pelaajan jokapäiväinen päivärytmi on hyvä ja sen ansiosta treenipäivästä tulee hyvä ja tiivis paketti. Se palvelee pelaajan kehittymistä parhaiten. Olen tykännyt tosi paljon ja olen tyytyväinen treenaamisen laatuun”, Meri kiittelee.

Ruskon Pallon kasvatti on edennyt jo Suomen U23-maajoukkueeseen saakka

Hämäläinen on varsinais-suomalaisen Ruskon Pallon kasvatti. Hän on pelannut myös naapurikaupungin Turun Nappulaliigassa ja Turun Palloseurassa ykkösessä, kunnes tuli oman liigadebyytin vuoro. Tämä tapahtui Väre Areenalla 26.03.2022, jolloin KuPS ja Ilves kohtasivat sakeassa lumituiskussa pelatussa uuden liigakauden avausottelussa. Meri pelasi Ilveksen riveissä kaksi sarjakautta (2022 ja 2023) yhteensä 23:n liigapelin verran ja mukaan mahtui joitain nollapelejäkin. Taitava maalivahti on ollut mukana useilla nuorisomaajoukkueleireillä, viimeksi helmikuussa 2024 Eerikkilässä U23-leirillä viiden muun KuPS-pelaajan tavoin.

Nyt Meri pääsee kehittämään omia torjuntataitojaan entistäkin paremmiksi kuopiolaisseuran ammattitaitoisessa maalivahtivalmennuksessa, jota toteutetaan kokeneen liigapelaajan Joonas Pöntisen johdolla.

”Tällä kaudella haluan tavoitella isoa peliroolia ja toivotaan joukkueelle edelleen hyvää menestystä niin liigassa kuin europeleissäkin. Omana henkilökohtaisena tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka U23-maajoukkueessa. Pallonhallinta on täällä KuPS:ssa isossa roolissa, me haluamme pitää palloa hallussa ja olla suoraviivaisia. Maalivahdilla on myös iso rooli joukkueen pelin avaamisessa. Pidän siitä, että maalivahti saa osallistua pelin avaamiseen lyhyellä syötöllä eikä tarvitse aina vain potkaista pitkää palloa kauas ylös”, Meri kiittelee kuopiolaisjoukkueen monipuolista pelitapaa. Hän pääsi toteuttamaan oman KuPS-ensiesiintymisensä 14.4. Maarianhaminassa torjuen heti melko helponlaisen nollapelin ja pelasi täydet 90 minuuttia myös viime viikonlopun HPS-ottelussa Helsingissä. Kuopiolaiset pelaavat seuraavan liigaottelunsa perjantaina 3.5. jälleen Helsingissä kohdaten silloin PK-35:n kolmannen sarjakierroksen vierasottelussa.