Marraskuun harjoitusjakso alkaa maanantaina

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura aloittaa valmistautumisensa uuteen pelikauteen

Lähes satavuotias Kuopion Palloseura saavutti kuukausi takaperin seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden naisten jalkapalloilussa. Ensimmäistä kultamitalia juhlittiin koko seurayhteisön voimin yhdessä iloisesti riemuiten. Paluu arkiseen aherrukseen tapahtuu jälleen ensi viikon maanantaina, jolloin mestarijoukkue aloittaa tämän vuoden viimeisen harjoitusjaksonsa.

Alkavan talvikauden suunnittelu on edennyt jo pitkälle. Marraskuun ensimmäinen harjoitus alkaa maanantaina Lippumäen jalkapallohallissa kello 13.30. Joukkue treenaa Lippumäessä koko loppuvuoden ajan aina lauantaihin 11.12. saakka, jolloin ohjelmassa on harjoituspeli Tampereella: Ilves ja KuPS kohtaavat tuolloin Pirkkahallissa kello 12.30 alkaen. KuPS-joukkue jää pelin jälkeen joulutauolle. Kevätkauden treenijakso alkaa maanantaina 3. tammikuuta, johon mennessä pääosan pelaajista on määrä olla jälleen paikalla. Viimeisetkin pääsevät mukaan tammikuun aikana.

Neljä laatuhankintaa hopeamitalijoukkueesta

Kuopiolaiset ovat hankkineet peräti neljä uutta pelaajavahvistusta hopeamitalijoukkue Tikkurilan Palloseurasta: Emmi Siren ja Oona Siren liittyvät harjoitusvahvuuteen heti maanantaina, Anna Nurmi on tulossa mukaan 22.11. ja Liina Nora saapuu tammikuun alussa. Valmennusjohdon tavoitteena on monipuolistaa keltamustan pelaamista seuraavan pelikauden haasteita varten.

”Selvää on ollut, että me halusimme heidät tänne meille. He ovat kaikki erityylisiä pelaajia ja ovat tosi hyviä pallollisia pelaajia. Me haemme peliimme lisää monipuolisuutta, laatua ja taitoa jotta erilaiset variaatiot mahdollistuisivat erityisesti kesän europelejä ajatellen. Ne tulevat olemaan yksi iso kohokohta ensi kaudella”, päävalmentaja Ollipekka Ojala korostaa.

Mestarijoukkueen pelaajistossa tulee tapahtumaan melko isoa vaihtuvuutta. Kokenut ikitaistelija Neea Berg lopetti oman uransa TiPS-otteluun. Emmaliina Tulkki, Allison Pantuso, Tiernny Wiltshire, Emmi Hänninen, Elisa Lemettinen, Aada Törrönen, Ella Vanhanen sekä molemmat maalivahdit Emma Immonen ja Iina Rautiainen jättävät samoin jäähyväiset mestariseuralle, joten uusia pelaajia tarvitaan. ”Meille tulee loppuvuoden aikana vielä viisi uutta pelaajaehdokasta tutustumaan seuraan, kukin eri aikoihin. Kaksi uutta maalivahtia on tarkoitus löytää ensi kaudeksi”, Ojala toteaa.

”Isot kiitokset seuralle ja erityisesti managerillemme”

Päävalmentaja on tyytyväinen kuopiolaisseuran erinomaiseen harjoittelukulttuuriin. Sitä on tarkoitus jatkaa ja jalostaa ensi kaudellakin. Pelaamiseen pyritään löytämään uusia vivahteita ja Kuopiosta koetetaan kokonaisuudessaan kehittää entistäkin vahvempi ja merkittävämpi valtakunnallinen jalkapallokeskus.

”Pääidea on, että hyvän harjoittelukulttuurin kautta meillä on hyvä lähtökohta päästä miettimään pelaamisen yksityiskohtia jo aiemmin. Tähtäin on siinä, että meidän pitää varautua monipuolisempiin tapoihin pelata, erityisesti europeleissä. Tavoitteena on luoda pelaajien jokapäiväinen arki sellaiseksi, että olot ja ympäristö olisivat maksimaaliset kehittymistä varten”, Ojala painottaa.

”Ja toiveena olisi, että me saisimme yleisön ja fanit taaksemme vieläkin vahvemmin, jotta Kuopio olisi entistäkin pahempi paikka vastustajille pelata. Me olemme tosi kiitollisia siitä, että seura on tässä asemassa että me pystymme toimimaan näin. Siitä iso kiitos seuralle ja erityisesti managerillemme Vesa Kauppilalle, joka on neuvotellut meille uusia pelaajasopimuksia todella nopeassa tahdissa. Me olemme tosi tyytyväisiä tämänhetkiseen tilanteeseen”, päävalmentaja kiittelee.