Liina Nora siirtyy Kuopion Palloseuraan

Puolustaja siirtyy keltamustaan hopeamitalijoukkue Tikkurilan Palloseurasta

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura vahvistaa rivejään uudella puolustajalla. KuPS ja keskuspuolustaja Liina Nora (18) ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2022 loppuun saakka. Nora (kuvassa numero 21) pelasi päättyneellä sarjakaudella kaikki peliminuutit niin Subway Kansallisessa Liigassa kuin Suomen Cupissakin saavuttaen SM-hopeamitalin Tikkurilan Palloseuran riveissä. Hän liittyy tammikuun alussa kuopiolaisjoukkueen pelaajavahvuuteen ottaen nyt uuden askeleen nousujohteisella pelaajaurallaan.

”Olen iloinen päätöksestäni. On aika ottaa seuraava askel eteenpäin. Olen kuullut Kuopion Palloseurasta vain hyvää ja koen, että Kuopio on juuri nyt paras ympäristö minulle kehittyä niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Kuopiossa on huippuolosuhteet ja treenaaminen on korkealla tasolla. Odotankin innolla pääseväni mukaan uuteen joukkueeseen”, Liina kertoo siirtopäätöksestään. Hollolasta kotoisin oleva pelaaja pelasi kaudella 2020 FC Kuusysin B-tyttöjen joukkueessa ykkösessä sekä naisten kakkosessa tehden kolme maalia FC Kuusysin paidassa. Liigapelaajan ura alkoi viime keväänä Tikkurilan Palloseuran riveissä huipentuen lokakuiseen kutsuun kovatasoiselle U23-maajoukkueleirille, jonne KuPS:sta kutsuttiin hyökkääjä Aino Kröger, keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen ja puolustaja Nanne Ruuskanen.

Nora pääsee tammikuusta alkaen kehittämään omaa pelaamistaan Suomen parhaan joukkueen riveissä kuopiolaisseuran laadukkaassa valmennuksessa. ”Tavoitteena on kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon ja päästä mittaamaan oma taso. Toivon, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta menestymään myös ensi kaudella. Aluksi on tärkeä päästä mukaan myös uuteen joukkueeseen”, Liina kertoo seuraavaa pelikautta koskevista omista odotuksistaan.