Lavdije Begolli pelaa uransa parasta kautta

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

”Tunnen olevani parhaimmassa kunnossa koskaan ja nautin jokaisesta päivästä”

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Lavdije Begolli on tällä hetkellä Subway Kansallisen Liigan kuumin tehopelaaja. Begolli johtaa liigan maalintekijätilastoa 17 osumallaan ja maalien lisäksi hän on antanut kanssapelaajilleen seitsemän maalisyöttöä. Begolli johtaa liigan tehotilaston (17+7) ohella myös tämän kauden Subway-tähtikisaa 17 tähdellään. Tehokas kärkipelaaja valittiin huhtikuussa liigan kuukauden pelaajaksi ja Begolli onkin todella tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.

”Olen todella onnellinen. Me teemme joukkueena todella kovaa ja hyvää työtä ja se on näkynyt kentällä. Pelaan keskushyökkääjän pelipaikalla, jolta on tietenkin helpompi tehdä maaleja kuin keskikentältä. Ympärilläni on erittäin hyviä ja taitavia pelaajia, joiden ansiosta maalinteko on helpompaa. Pidän keskushyökkääjän pelipaikasta, sillä siinä pääsen käyttämään parhaiten omia vahvuuksiani ja pystyn olemaan kaikkein vaarallisimmillani”, hyökkääjä sanoo. Hän toimii seuran pitkäaikaisen ja läheisen yhteistyökumppanin PricewaterhouseCoopersin kummipelaajana.

”Mestaruuden uusiminen on päätavoitteemme”

KuPS voitti viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden ja joukkue tavoittelee tänä vuonna samaa saavutusta. ”Meidän pelityylinämme on, että pallon menetettyämme me koetamme voittaa sen takaisin korkealla prässillä aina kun mahdollista. Mestaruuden uusiminen on päätavoitteemme ja siihen meillä on hyvät mahdollisuudet”, Lavdije sanoo. Hän on viimeistellyt tällä pelikaudella monta hienoa osumaa taidokkailla puskuillaan.

”Pääpeli on vahvuuteni. Pelaajan ei tarvitse välttämättä olla pitkä, sillä pääpelissä puskun ajoitus on tärkeintä. Siksi lyhyemmätkin pelaajat voivat olla hyviä pääpelaajia. KuPS-joukkue on todella korkealaatuinen, eikä helppoja virheitä paljoa tule. Meillä pelaajilla on hyvä yhteisymmärrys toistemme kanssa”, Lavdije muistuttaa.

Kuopiolaisten europelit alkavat elokuussa latvialaista FC Gintraa vastaan. Begolli kohtasi kyseisen joukkueen mestareiden liigassa kaudella 2014-2015 pelatessaan silloin albanialaisen Vllaznian riveissä. ”Gintran joukkue on tietenkin muuttunut paljon niistä ajoista. Meidän pitää jatkaa kovaa työntekoa samalla tavalla kuin tähän asti ja peli kerrallaan pitää mennä eteenpäin. Jokaiseen otteluun pitää suhtautua ikäänkuin se olisi finaali. Me olemme jo miettineet elokuun europelejä ja ne ovat meille hyvä haaste. Meillä on hyvät mahdollisuudet edetä miniturnauksesta jatkoon, se vaatii meiltä kovaa työtä”, hyökkääjä arvioi edessä olevaa neljän joukkueen minikarsintaturnausta.

”Tämä on kaikkein parhain pelikauteni tähän mennessä”

”Lavi” jatkaa omaa maalijahtiaan lauantaisessa kotiottelussa, jossa Nurmijärven Palloseura asettuu vastustajaksi. Tehohyökkääjä nauttii pelaamisesta ehkäpä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

”Tämä on kaikkein parhain pelikauteni tähän mennessä ja tunnen olevani parhaimmassa kunnossa koskaan. Nautin jokaisesta päivästä. Lauantaisesta kotiottelusta me haemme tietenkin voittoa ja jokaiseen otteluun me mennään 100% asenteella. Lauantain kotipeliin tehdään täysi keskittyminen, muuta ei mietitä eikä menneitä muistella. NJS yrittää varmasti kovasti saada ottelusta yhden pisteen, me koetamme tietenkin voittaa”, hyökkääjä sanoo.

Begollin kummiyritys: