KuPS:n tehopelaajat taistelevat tilastojen kärkipaikoista

Kuopion Palloseuran pelaajat kamppailevat liigan tämän kauden tehotilastojen ykköspaikoista

Subway Kansallisen Liigan pelikautta on jäljellä enää kolme sarjakierrosta ja kuuden parhaimman joukkueen välinen mitalitaistelu jatkuu syksyn Mestaruussarjassa. Kuopion Palloseura voitti 18:n sarjakierroksen mittaisen runkosarjan seitsemän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Åland Unitediin nähden ja johtaa parhaillaan Mestaruussarjaa kuuden pisteen mittaisella erolla sarjakakkoseen Helsingin Jalkapalloklubiin nähden. KuPS-pelaajien erinomaiset peliotteet näkyvät myös päättymäisillään olevan liigakauden henkilökohtaisissa tehopistetilastoissa.

Neljä KuPS-hyökkääjää maalintekijätilaston Top-10:ssä

HJK:n tehohyökkääjä Lotta Lindström johtaa koko sarjakauden maalintekijätilastoa 17 liigaosumallaan. ”Pieksämäen pommittaja” Aino Kröger on noussut maalitilastossa toiseksi 13:lla liigamaalillaan. Krögerin lisäksi ovat Gentjana Rochi, Wilma Forsblom ja Anni Hartikainen (kuvassa) nousseet maalitilastossa Top-kymmeneen. Tehopelaajien maalijahti jatkuu loppusyksyn Mestaruussarjaotteluissa. Kuopion Palloseuran hyökkääjä Lavdije Begolli oli viime vuonna koko liigakauden maalikuningatar 25 liigaosumallaan.

Kuopiolaisilla komea nelosjohto liigakauden syöttötilastossa

Begolli johtaa nyt liigakauden syöttötilastoa 15 maalisyötöllään. Kuopiolaisilla on hallussaan komea nelosjohto, sillä Anni Hartikainen on toisena, Oona Siren kolmantena ja Aino Kröger neljäntenä. Kymmenen ensimmäisen joukossa on kaikkiaan viisi KuPS-pelaajaa. Oona Siren oli viime vuonna koko liigakauden ahkerin syöttelijä 14 maalisyötöllään.

Loistavaa sarjakautta pelaava Hartikainen on kerännyt eniten Subway-tähtiä eli yhteensä 19. Erinomaisesti pelaava puolustaja Emma Santamäki on tällä hetkellä toisena 16 tähdellään. HJK:n Essi Sainio oli viime vuonna koko liigakauden tähtikuningatar yhteensä 28 tähdellään Begollin sijoituttua kakkoseksi 22 tähdellään.

KuPS jatkaa mestaruusjahtiaan keskiviikkona 4. lokakuuta

Syksyn Mestaruussarjaa on jäljellä enää kolme sarjakierrosta ja Kuopion Palloseura jatkaa omaa kultamitalijahtiaan keskiviikkoiltana, jolloin PK-35 Vantaa saapuu vastustajaksi Väre Areenalle. Mestaruustaistelu saattaa jo tuolloin ratketa matemaattisesti kuopiolaisten eduksi. Loppusuorallaan oleva liigakausi päättyy lokakuun 14. päivänä, jolloin varmistuvat niin liigan mitalisijoitukset kuin eri tehotilastojen ykkösnimetkin. Taistelu jatkuu, Banzai !!  

Maalitilaston Top-10:
1. Lotta Lindström HJK 17
2. Aino Kröger KuPS 13
3. Gentjana Rochi KuPS 11
4. Wilma Forsblom KuPS 10
5. Dana Leskinen Åland U 10
6. Aada Törrönen Åland U 10
7. Wilma Sjöholm FC Honka 9
8. Anni Hartikainen KuPS 8
9. Elli-Noora Kainulainen HPS 8
10. Oona Jääskeläinen HPS 8

Syöttötilaston Top-10:
1. Lavdije Begolli KuPS 15
2. Anni Hartikainen KuPS 10
3. Oona Siren KuPS 7
4. Aino Kröger KuPS 7
5. Lotta Lindström HJK 6
6. Wilma Forsblom KuPS 6
7. Riikka Lilja Åland U 5
8. Ilona Walta PK-35 Vantaa 5
9. Dana Leskinen Åland U 5
10. Henni Rinkinen HPS 4

Subway-tähdet Top-10:
1. Anni Hartikainen KuPS 19
2. Emma Santamäki KuPS 16
3. Aada Törrönen Åland U 16
4. Minea Lassas PK-35 16
5. Milja Kiviranta HJK 15
6. Sara Sievistö ONS 15
7. Lotta Lindström HJK 14
8. Aino Kröger KuPS 13
9. Elli Seiro FC Honka 13
10. Sofia Manner FC Honka 12