KuPS vierailulla OP Pohjois-Savon uusissa tiloissa

OP Pohjois-Savon ja KuPSin yhteistyö kattaa koko seuran aina pienimmistä junioreista edustustason aikuispelaajiin asti. OP haluaa olla erityisesti tukemassa vahvasti kasvavaa naisten ja tyttöjen jalkapalloa. Tähän liittyen OP Pohjois-Savon vieraana oli tällä kertaa KuPS naisten- ja tyttöjalkapallon valmennusjohtoa. Vierailun tarkoituksena oli päivittää KuPSin tyttöjen ja naisten joukkueiden uutiset ja ajankohtaiset kuulumiset.

Naisten Kansallisen Liigan edustusjoukkueen rakennusvaihe alkaa olemaan loppusuoralla ja tuore päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi odottaakin jo kauden alkua ja avausottelua.

”Töitä on toki vielä tehtävänä, mutta aikataulussa ollaan. Harjoituskauden peleissä ilme ja pelin sisältö on ollut sitä mitä halutaan, mutta kaikki tekeminen pitää vielä muuttaa hyvästä työstä tulokseksi ja voitoiksi ennen kauden alkua”, Kumpuniemi analysoi naisten edustusjoukkueen tilannetta.

Myös junioripuolella joukkueet ovat jo täydessä touhussa. Tyttöjen B-junioreissa SM-sarjan karsinnat ovat alkaneet ja nuorten kiireinen kalenteri täyttyy tällä hetkellä koulusta, harjoittelusta sekä peleistä. Nuorten tukena tässä arjessa on osaava ja ammattimainen valmennustiimi. Elina Utriainen, Ali Al-Musawi, Eevamaija Ojala, Saija Lehtimäki, Miika Töyräs sekä yksilöiden tukena toimiva talenttivalmentaja Tatu Tiihonen. Toimintaa ja KuPS:n akatemiaa johtaa Mari Savolaisen, jonka tehtävänä on tiiminsä kanssa huolehtia, että nuoren pelaajien arki on järjestelmällistä ja kaikki osa-alueet kunnossa.

Kuopiossa on nuorille pelaajille rakennettu hyvät olosuhteet ja mahdollisuudet yhdistää koulu ja harjoittelu. Toimiva akatemiaympäristö ja ammattimainen valmennus takaavat sen, että nuori voi keskittyä täysipainoisesti sekä kouluun että jalkapalloon. Yhteistyö koulujen kanssa ja akatemian tarjoamat tukitoimet ovat ehdottomasti seuramme vahvuuksia”, nuorten arjessa vahvasti mukana oleva Savolainen kommentoi.

OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen näkee tärkeänä, että yhteistyö Kuopion Pallosseuran kanssa kattaa koko seuran aina junioreista aikuisiin asti.

”Meille on tärkeää, että teemme yhteistyötä niin edustusjoukkueiden kuin juniorijoukkueiden kanssa ja olemme näin tukemassa edustusurheilun lisäksi nuorten harrastusmahdollisuuksia. Erityisen iloisia olemme siitä, että olemme saaneet olla KuPSin naisten joukkueen pääyhteistyökumppanina jo useamman vuoden ajan ja osa tuestamme kohdentuu myös harrastajamääriä ilahduttavasti kasvattavaan tyttöjalkapallon tukemiseen. Kumppanuutemme KuPSin kanssa on osa OP Pohjois-Savon vastuullisuusohjelman toteutusta, vastuullisuustyömme yksi painopistealue on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen toiminta-alueellamme”, Vepsäläinen kommentoi yhteistyötä.