KuPS vahvistuu Filip Valencicilla!

Kuopion Palloseura on tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen slovenialaisen Filip Valencicin kanssa. 30-vuotias hyökkäyspään pelaaja matkusti Kuopioon sunnuntaina ja oli joukkueen harjoituksissa mukana heti maanantaina.

Filip Valencic on takuulla jokaiselle Veikkausliigaa seuraavalle tuttu pelaaja. Slovenialainen on valittu Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi kausilla 2017 ja 2019. Suomen kentillä 183-senttinen jässikkä on edustanut PS Kemiä, Turun FC Interiä, sekä Helsingin Jalkapalloklubia. KuPS:aan hän siirtyy Valko-Venäjän Vysheshaya-liigan suurseura Dinamo Minskistä.

Veikkausliigan mestaruutta slovenialaistaituri on juhlinut kolmesti HJK:n riveissä. Veikkausliiga-kentillä Valencicin jälki on ollut vastustajien kannalta tuhoisaa – 114 ottelussa painavan vasemman jalan laukauksen omaava Valencic on iskenyt 44 maalia ja antanut 24 maaliin johtanutta syöttöä.

Slovenian pääkaupunki Ljubljanasta kotoisin oleva Valencic on edustanut urallaan myös Slovenian nuorisomaajoukkueita.

Valencic oli heti maanantaina KuPS-miehistön palatessa juhannustauon jälkeen takaisin treenikentälle joukkueen harjoitusvahvuudessa mukana. Joukkueessa on myös hänelle muutama jo entuudestaan tuttu pelaaja.

Filip Valencic on KuPS:ssa pelikelpoinen kansainvälisen siirtoikkunan auetessa 13. päivä heinäkuuta.

Dobrodošli v Kuopio Filip!