KuPS vahvistuu Eerika Appelqvistilla!

KUVA: Kalevi Hämäläinen

Kuopion Palloseura ja puolustaja Eerika Appelqvist ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen, joka kattaa kauden 2024 ja sisältää option kaudesta 2025.

Subway Kansallisen Liigan kolminkertainen mestarijoukkue Kuopion Palloseura ja Eerika Appelqvist ovat solmineet kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen, jossa on myös optio kaudesta 2025. 22-vuotias puolustaja on pelannut viimeiset neljä kautta Kansallista Liigaa PK-35 Vantaan paidassa ja ollut joukkueen yksi luottopelaajista.

Laitapuolustajan ja topparin rooliin soveltuva Appelqvist sai jalkapallokoulutuksensa FC Hongan junioripolulla, kunnes siirtyi kaudella 2020 PK-35 Vantaan liigaryhmään. Vastuuta tuli heti debyyttikaudella, sillä peliaikaa kirjattiin liigakentillä 18 ottelussa. Juuri päättyneellä kaudella Appelqvist pelasi liigaotteluita 20 ja Naisten Suomen Cupissa otteluita kertyi kaksi kappaletta. Eerika on saanut vastuuta Kansallisen Liigan otteluiden lisäksi nuorten maajoukkueissa ja viimeisimpänä peliaikaa on tullut U23-naisten leirityksillä.

Eerika Appelqvist uskoo saavansa Kuopiosta uudenlaisen ympäristön, jossa pääsee haastamaan ja kehittämään itseään.

”Koen, että Kuopiossa voin keskittää kaiken energiani jalkapallolle. KuPS tarjoaa erinomaiset puitteet kehittymiselle ja uskon, että pääsen haastamaan itseäni aivan uudella tavalla niin pelaajana kuin ihmisenäkin. On hienoa päästä taistelemaan mestaruudesta sekä pelaamaan kansainvälisiä joukkueita vastaan”, kertoo Appelqvist tuntemuksiaan.

22-vuotiaalle puolustajalle Kuopio ei ole kuitenkaan täysin uusi tuttavuus.

”Odotan jo innolla tulevia treenejä ja pelejä, sekä joukkueen mukaan liittymistä, jotta pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Kuopio ei tosin ole minulle aivan vieras kaupunki, sillä olen käynyt siskoni luona siellä useaan kertaan. Olen tykästynyt Kuopioon kaupunkina ja huomannut, että ihmiset ovat siellä todella ystävällisiä”, kuvailee Eerika.

Tervetuloa Kuopioon Eerika Appelqvist!