KuPS sopimukseen keskuspuolustaja Ibrahim Cissen kanssa

Kuopion Palloseura vahvistaa takalinjojaan, kun 24-vuotias keskuspuolustaja Ibrahim Cisse liittyy joukkueeseen kauden 2024 loppuun asti kestävällä sopimuksella, joka sisältää seuran option myös yhdestä lisävuodesta. Norsunluurannikkoa nuorisomaajoukkueissa edustanut puolustaja saapui Kuopioon tällä viikolla.

190-senttinen Cisse on saanut vahvan pelaajakoulutuksen Ranskan maaperällä, jonne hän siirtyi kesällä 2018 kirjoittaessaan pelaajasopimuksen suurseura OGC Nicen kanssa. Kaudella 2019 kovaotteinen keskuspuolustaja pääsi debytoimaan Patrick Vieiran alaisuudessa seuran edustusjoukkueessa esiintyen kahdessa Ligue 1 -ottelussa.

Lopullinen läpimurto nizzalaisjoukkueessa jäi kuitenkin tekemättä ja pelaaja kartoitti vuosien aikana pelikokemusta useamman lainapestin muodossa. Pääsääntöisesti Cisse on pelannut Ranskan maaperällä, jossa hänelle on kertynyt 17 ottelua maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja 35 ottelua maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tililtä löytyy myös yksi esiintyminen Portugalin pääsarjasta FC Famalicaon riveistä.

Odotan erittäin nälkäisenä ensimmäistä ottelua keltamustien paidassa

Viimeisen 7 kuukauden ajan Cisse on edustanut ranskalaista AS Nancya. Alkukaudesta 8 ottelua kirjauttaneen keskuspuolustajan vastuu jäi seurassa vähemmälle tammikuun lopussa tapahtuneen valmentajanvaihdoksen jälkeen, mikä mahdollisti siirtymisen Kuopion Palloseuran riveihin. Pelaaja saapui Kuopioon hyvässä fyysisessä kunnossa ja odottaa jo innolla pääsevänsä tositoimiin Keltamustan riveissä:

”Olen erittäin tyytyväinen tänne tulemisesta ja pääsemme aloittamaan yhdessä yhteisen projektin. Odotan erittäin nälkäisenä ensimmäistä ottelua keltamustien paidassa” kertoo Cisse tuntemuksistaan.

Kuopion Palloseura on etsinyt keskuspuolustukseensa vahvistusta siitä lähtien, kun Robert Castellanoksen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä reilu kuukausi takaperin. Päävalmentaja Pasi Tuutti on todella innoissaan uudesta pelaajahankinnasta ja uskoo, että Cisse tuo puolustukseen niitä ominaisuuksia, joita markkinoilta on metsästetty kuumeisesti läpi talven.

”Ibrahim on pelaaja, joka vastaa tärkeimpiin prioriteetteihin ominaisuuskortissamme. Lisäksi kamppailuvoimakapasiteetin lisääminen joukkueessamme ei ainakaan haittaa tulevaisuuden näkymiä.” kehuu Tuutti Ibrahimia.

Pelaajan etsintäprosessi ei ollut Tuutin mukaan helppo.

”Olen helpottunut siitä, että venynyt etsintä- ja rekrytointiprosessimme on päättynyt tämän pelaajan osalta. Kun haluaa pitää kiinni niistä ominaisuuksista, joita pitää tärkeimpinä, ei prosessin loppuun saattaminen ole aina kovin helppoa.” kertoo Tuutti.