KuPS-pelaajilla tiivis maajoukkueviikko

Seitsemän KuPS-pelaajaa osallistui heinäkuun maajoukkuetapahtumiin

Sarjajohtaja Kuopion Palloseuran pelaajia pääsi viime ja tällä viikolla osoittamaan osaamistaan useissa eri ikäluokan maajoukkuetapahtumissa. Yhteensä seitsemän KuPS-pelaajaa osallistui heinäkuun maajoukkuetoimintoihin niin U19- ja U23-nuorisomaajoukkueissa kuin myös lippulaiva ”Helmareissa” eli Suomen nimekkäässä A-maajoukkueessa.

Nopealiikkeinen laitapelaaja Anni Hartikainen ja taitava pelintekijä Oona Siren (kaksikko kuvassa) olivat viikon verran Helmareiden matkassa. Oona pelasi Reykjavikissa muutaman loppuminuutin ja sai puoli tuntia peliaikaa eilisessä Skotlanti-ottelussa Tampereella. Tämä on Oonan peliuran kolmas A-maaottelu Suomi-paidassa. Anni ei päässyt vielä tässä vaiheessa tekemään omaa ensiesiintymistään A-maajoukkuepaidassa.

Seuraavat A-maaottelut ovat edessä syyskuussa, jolloin Helmarit aloittaa oman taistelunsa uudessa maajoukkueturnauksessa UEFA Nations League:ssa. Anni toimii kuopiolaisseuran läheisen ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kuopion Energian kummipelaajana ja Oona toimii seuran läheisen yhteistyökumppanin Fressin kummipelaajana.


Maalivahti Fanny Söderström, keskikenttäpelaaja Emmi Siren ja hyökkääjä Wilma Forsblom osallistuivat U23-maajoukkueleirille, joka vedettiin Eerikkilässä tämän viikon maanantaina ja tiistaina. Kovatasoinen leiri vietiin läpi 26 parhaimman pelaajan voimin. Söderström on pelannut tällä kaudella yhdeksän liigapeliä, Siren on pelannut kaksi ja Forsblom yksitoista liigapeliä tehden seitsemän liigamaalia. Fanny on torjunut lisäksi kolme nollapeliä tämän kauden liigassa.

Hyökkääjä Nanna Savolainen ja puolustaja Niitty Hahl olivat viime viikolla U19-maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Leirille oli kutsuttu kaikkiaan 23 ikäluokan parhainta pelaajaa ja tiivis viikko sisälsi myös kaksi kovaa harjoituspeliä. Savolainen on pelannut tällä kaudella seitsemän liigapeliä ja Hahl on pelannut kymmenen liigapeliä KuPS-paidassa tehden yhden liigamaalinkin.

Heinäkuun maajoukkuetauko on nyt päättynyt ja Subway Kansallisen Liigan pelikausi jatkuu jälleen tulevana viikonloppua. Kuopion Palloseuran laadukkaat maajoukkuepelaajat pääsevät näyttämään pelitaitojaan lauantaina Helsingissä, jossa sarjajohtaja KuPS jatkaa omaa liigakauttaan Helsingin Palloseuran vieraana.