KuPS pelaa harjoituspelin lauantaina Tampereella


Ilves ja Kuopion Palloseura kohtaavat alkavan liigakauden kenraaliharjoituksessa

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura pelaa lauantaina tämän kevään viimeisen harjoitusottelunsa ennen 14.4. alkavaa uutta liigakautta. Tampereen Ilves ja KuPS kohtaavat kello 13.30 alkavassa harjoituspelissä, jonka pelipaikkana on Vuoreksen liikuntapuistossa sijaitseva Ilves-kenttä. Ilves ja KuPS kohtasivat toisensa Väre Areenalla pari viikkoa takaperin ja nyt on kuopiolaisten vuoro saapua vastavierailulle Tampereelle uuden liigakauden kenraaliharjoitukseen.

”Hyvä ehjä 90-minuuttinen on tavoitteenamme”

KuPS aloittaa oman liigakautensa ensi viikonloppuna Ahvenanmaalla. Neljä kuukautta kestänyt pitkä talvitreenikausi päättyy siten lauantaiseen Ilves-otteluun. Nuorekas ja innokas kotijoukkue tulee tarjoamaan hyvän vastuksen kuopiolaisille, jotka hankkivat edellisestä kohtaamisesta suurinumeroisen 5-1-kotivoiton.

”Kaksi viikkoa sitten me olimme lähes ylivoimaisia ensimmäisellä puoliajalla ja voimakas hyökkääminen tuotti meille neljä komeaa maalia. Sen jälkeen peli muuttui tasaisemmaksi. Luulen että nyt tulee vähän tasaisempi ottelukokonaisuus, sillä he ovat nyt varmasti valmistautuneet paremmin meitä vastaan ja puolustavat joukkueena paremmin. Me haluamme kuitenkin osoittaa kaikille, että me olemme edelleen parempia joka tapauksessa. Hyvä ehjä 90-minuuttinen on tavoitteenamme ja arvokkaita peliminuutteja on tulossa jokaiselle. Jokaista pelaajaa me nimittäin tulemme tarvitsemaan tämän kauden aikana”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi pohtii lauantaisen harjoitusottelun merkitystä.

Kuusi KuPS-pelaajaa on jälleen maajoukkuetehtävissä

Puolustaja Eerika Appelqvist sekä keskikenttäpelaajat Tao Stark, Aada Nurmi jaTuuli Viinikka ovat parhaillaan U23-maajoukkueen ottelumatkalla Portugalissa. Laitapelaaja Niitty Hahl on tällä viikolla U19-maajoukkueen EM-jatkokarsintaturnauksessa Bosnia-Herzegovinassa ja maalitykki Gentjana Rochi on Pohjois-Makedonian A-maajoukkueen EM-karsintapeleissä.

”U23-pelaajat ehtinevät Portugalista mukaan Ilves-peliin, mahdollista peluutusta lauantaina täytyy vielä miettiä tilanteen mukaan. Hahl ja Rochi eivät pelaa Ilves-pelissä. Hyvää on se, että muutama loukkaantuneena ollut pelaaja pääsee nyt tulemaan takaisin kokoonpanoon. Heille on erittäin tärkeätä saada nyt ensiminuutit tälle kaudelle. Akatemiajoukkueesta tulee myös muutamia pelaajia mukaan ja he pääsevät jälleen näyttämään omaa osaamistaan”, päävalmentaja toteaa.

”Joka päivä me haluamme ottaa uusia steppejä eteenpäin”

KuPS-joukkue on valmiina uuden liigakauden asettamiin pelillisiin haasteisiin. Pelaajat ovat harjoitelleet kovaa ja tunnollisesti koko pitkän talven ajan ja pitkän treenikauden päättyessä alkaa kilpailullinen tuloksenteko. Pelaamista pyritään tietenkin koko ajan jalostamaan paremmaksi pitkän sarjakauden aikana.

”Me olemme ehdottomasti valmiita uuden sarjakauden avaukseen. Pelaaminen ei kuitenkaan koskaan ole aina täysin valmista ja mekin haluamme kehittyä paremmiksi koko kauden ajan. Joka päivä me haluamme ottaa uusia steppejä eteenpäin, kehittyä koko kausi niin yksilöinä kuin joukkueena sekä pelata hyvää jalkapalloa. Pelin kehittäminen on ikään kuin koskaan päättymätön prosessi, joka jatkuu aina vaan”, päävalmentaja muistuttaa.