KuPS on valittu mukaan Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmaan

Keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila toimii KuPS-koordinaattorina

Tulevaisuuden Tähdet-ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöjä vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Tyttöjoukkueilla Itä-Suomen alueella on mahdollisuus hakea mukaan Kuopion Palloseuran koordinoimaan ohjelmaan. Tulevaisuuden tähdet ohjelmaan valittiin hakemusten perusteella Kuopion Palloseuran lisäksi neljä muuta liigajoukkuetta. Ohjelmassa ovat mukana FC Honka, HJK, Ilves, ONS ja KuPS.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, jotka kaipaavat yhteisöä ja esikuvia. Tulevaisuuden tähdet-ohjelman avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet-ohjelmaan sitoutuvat tyttöjoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä mahdollisiin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla tyttöjoukkueilla on nyt Itä-Suomen alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa liigaseuraan.

”Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa”, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on uusi mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

”Jotta jalkapallo naisten ja tyttöjen lajina kasvaa ja kehittyy koko Itä-Suomessa, on tärkeää rakentaa kulttuuria, jossa tytöt pääsevät kohtaamaan esikuviaan arjessa ja ottelutapahtumissa. Siksi on hienoa, että me pääsemme luomaan näitä yhteyksiä Tulevaisuuden tähdet-ohjelman kautta”, KuPS-koordinaattorina aloittava Anni-Maija ”Anttu” Kauppila iloitsee.

”Anttu” on keltamustan kokenein liigapelaaja 190 liigapelillään

Koordinaattori ”Anttu” Kauppila on Kuopion Palloseuran naisten liigajoukkueen eniten liigaotteluita pelannut pelaaja 190 pelatulla liigapelillään ja kuopiolaisen junioripolun kasvatti pelaten ensimmäisen liigaottelun 2011 ollessaan 15 vuotias. Nyt 11 vuotta myöhemmin hän soveltuu näin erinomaisen hyvin Tulevaisuuden tähdet-ohjelman koordinaattoriksi. ”Meillä on KuPS:n rooli naisten huippujalkapalloilussa on vielä hakusessa myös viimeaikaisten seuravaihdosten myötä. Tällä ohjelmalla saamme tuotua liigajoukkuetta tutuksi lähialueen seurojen pelaajille ja myös KuPS:n sisällä”, summaa Kauppila alueen haasteita. Toivotammekin kaikki alueemme seurat lämpimästi mukaan. Banzai!

Ilmoita oma juniorijoukkueesi mukaan ohjelmaan täällä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkbS-rvB5RdNMjIqpOGA24iNURU1ZSldJRUVRRE1WTjlUUlpNUEpISUZRQy4u

Lisätiedot:
Anni-Maija Kauppila
KuPS
050 4117136
anni-maija.kauppila(a)kups.fi

Heidi Pihlaja
Suomen Palloliitto
040 843 2370