KuPS on tehnyt päävalmentaja sopimuksen Pasi Tuutin kanssa

Kuopion Palloseura on tehnyt päätöksen tulevan kauden päävalmentajan suhteen ja pestistä on tehty sopimus Pasi Tuutin kanssa. Sopimus kestää vuoden 2023 loppuun asti.

Keltamustien valmentajana vuodesta 2020 alkaen toiminut Pasi Tuutti on syntyjään kuopiolainen ja sydän sykkii vahvasti kuopiolaiselle jalkapallolle. 43-vuotias Tuutti on kulkenut Kuopion Palloseuran junioripolun läpi ja valmennusinto syntyi juuri kotikaupungissa.

Valinta oli luonnollinen jatkumo KuPS:lle, sillä Tuutti on pystynyt näyttämään taitonsa ja intohimonsa viimeisten vuosien aikana.

-Olen iloinen ja tyytyväinen siihen, että löysimme KuPS:lle kuopiolaisen päävalmentajan. Pasi on viime vuosina kehittynyt valmentajana ja on nyt valmis ottamaan vastuun KuPS:n menestyksestä tulevalla kaudella. Oleellista on myös se, että hän on työllään kolmen viime kauden aikana saavuttanut seurajohdon, pelaajien ja joukkueen taustojen täyden luottamuksen, kommentoi päävalmentajan valintaa KuPS Oy:n pääomistaja Ari Lahti.


Pasi Tuutille päävalmentajan rooli Kuopion Palloseurassa on ollut jo pitkään haaveena.

-Tällaisen mahdollisuuden saaminen omassa kasvattajaseurassa on tietenkin ainutlaatuinen tilaisuus, joka osuu harvemmin kohdalle. Olen todella kiitollinen seuran tarjoamasta mahdollisuudesta. Pelaajilta ja valmennustiimiltä saamani tuki on ollut sanoin kuvaamatonta ja tuntuu todella hyvältä. Nyt on aika painaa kaasu pohjaan ja ottaa koko tiimin osaaminen viimeistä piirtoa myöten käyttöön. Tavoitteena on edelleen pelata sellaista jalkapalloa, että pokaaleita saadaan jatkossakin Kuopioon, kommentoi KuPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti uutta rooliaan.


Pasi Tuutin lisäksi miesten edustusjoukkueen taustoissa jatkavat maalivahtivalmentaja Joonas Pöntinen, fysiikkavalmentaja Mika Lähderinne, fysioterapeutti Joonas Ojantie, analyytikko Viki Savonen, valmentaja Issa Thiaw, lääkäri Janne Pesonen sekä huoltopäällikkö Sami Miettinen.


Uuden päävalmentajan ensimmäinen kilpailullinen ottelu on edessä ensi viikon lauantaina, jolloin KuPS kohtaa Liiga Cupin ottelussa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon.