KuPS marssi Suomen Cupissa jatkoon – Saku Savolainen maalasi paluuottelussaan!

Kuopion Palloseura eteni Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun keltapaidat voittivat Ekenäs IF:n maalein 5-1 (1-0). Saku Savolainen palasi pelikentille yli vuoden tauon jälkeen ja iski heti toisella kosketuksellaan pallon maaliin.

Sävelet Kuopion Väre Areenan helatorstain kamppailussa olivat jälleen ottelun alkuhetkistä lähtien enemmän kuin selkeät – KuPS hallitsi, EIF puolusti tiiviisti ja pyrki pitämään isäntänsä pois vaaran paikoilta.

KuPS hätyytteli useammankin kerran avausjaksolla EIF:n maalia, mutta tammisaarelaisten maalivahti Mehdi El Moutacim oli hyvässä torjuntavireessä.

36. minuutilla Moutacim ei enää pystynyt venymään ihmeeseen. KuPS pelasi näppärän kulmakuvion, jonka päätteeksi Gabriel Bispo puski lähietäisyydeltä kotijoukkueen johtoon.

Toisella puoliajan alussa ei muutosta pelin isossa kuvassa nähty. KuPS jatkoi hallintaansa ja EIF:n eväät yläkertaan jäivät entistä vähemmälle. 62. minuutilla kolme minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Anton Popovitch latasi hurjan kanuunan EIF-maalin ylänurkkaan ja ottelu vaikutti ratkenneen.

EIF kuitenkin tuli välittömästi takaisin peliin mukaan. KuPS puolusti hieman löysästi ja Stanislav Efimov pääsi täräyttämään voimalla pallon maalin kattoon.

Vieraiden kavennus herätti KuPS:n hetkellisen suvantovaiheen päätteeksi. 76. minuutilla Iiro Järvinen laukoi rangaistusalueen rajalta tarkasti taka-alanurkkaan ja KuPS karkasi jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun koskettavimmat hetket olivat kuitenkin vielä edessäpäin. Yli vuoden vakavan polvivamman vuoksi sivussa ollut Saku Savolainen vaihdettiin kentälle pelin 78. minuutilla kotiyleisön saatellessa PK-37:n kasvatin kentälle seisaaltaan. Kaksi minuuttia myöhemmin myös pitkän poissaolon jälkeen paluun keltamustan avaukseen tehnyt Otso Virtanen löysi pitkällä avauksella Savolaisen, joka jatkoi Tim Väyryselle. Väyrynen tarjosi pallon takaisin Savolaiselle, joka laukoi voimalla pallon alanurkasta sisään. Savolaisen maali villiinnytti koko Väre Areenan täysin ja joukkueen jokainen pelaaja ryntäsi kulmalipulle juhlimaan Mölymäen Müllerin täysosumaa.

Ottelun päätöslukemat 5-1:een viimeisteli 85. minuutilla rangaistuspotkusta hyökkääjä Tim Väyrynen, joka ennätti olla ennen maaliaan kentällä vain reilut viisi minuuttia.

”Jalkapallon hienoja tarinoita”

Voiton myötä KuPS eteni Suomen Cupissa 6. kierrokselle ja 16:n parhaan joukkoon. Kuudes kierros arvotaan toukokuun 31. päivänä ja se on määrä pelata kesäkuun puolivälissä.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun jälkeen todella mielissään joukkueensa asenteesta kentällä.

”Tykkäsin todella paljon peli-ilmeestämme. Pelaajat olivat kentällä keskittyneitä koko 90-minuuttisen ja kunnioitimme peliä. Jos menetimme pallon, riistimme sen nopeasti takaisin. Laitoimme tänään kaiken peliin, niin kuin teemme jokaisessa ottelussamme. Halusimme tehdä kentällä asiat oikein ja niin myös teimme. Pelaajamme tekevät kentällä todella paljon töitä, siitä iso kiitos heille”, Valakari hehkutti.

Loukkaantumisista toipuneiden Otso Virtasen ja Saku Savolaisen paluut joukkueen täyteen vahvuuteen sai päävalmentajan innostumaan entisestään.

”Saku ja Otso ovat uineet syvissä vesissä ja käyneet läpi todella vaikeat jaksot. Nämä ovat niitä jalkapallon hienoja tarinoita – Otso syöttää pitkän pallon Sakulle, joka lopulta tekee maalin. Maalin jälkeinen tuuletus kertoi kaiken siitä, mitä heidän paluunsa merkkasi kaikille – muille pelaajille, meidän valmennuksellemme, faneille. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että heidän paluunsa myötä olemme jälleen paljon parempi joukkue”, Valakari iloitsi.

Perjantaina joukkue palauttelee EIF-ottelun rasituksen jaloistaan ja keskittää katseensa kohti sunnuntaina pelattavaa Veikkausliigan kärkikamppailua, jossa KuPS isännöi Väre Areenalla Helsingin Jalkapalloklubia. KuPS-luotsin mukaan kärkikamppailussa pelaaminen on joukkueelle palkinto kovasta työstä.

”Sanoin pelin jälkeen pukukopissa pelaajillekin, että he ovat tehneet tämän kaiken itse. Se, että pääsemme pelaamaan kärkikamppailua, on jo itsessään saavutus siitä kovasta työstä, mitä he ovat peleissä ja harjoituksissa tehneet. Näistä hetkistä ja näistä otteluista meidän pitää osata myös nauttia. Sunnuntai on jälleen hieno mahdollisuus meille kaikille ja toivottavasti saamme kovan kannustuksen taaksemme. Fanit pitivät jälleen upeasti ääntä ottelussa ja toivottavasti tuki sunnuntaina on entistäkin kovempi”, Valakari päättää.

KuPS:n kokoonpano EIF-ottelussa:

Otso Virtanen, Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Samuli Miettinen (60’ Clinton Antwi), Henry Uzochukwu, Gabriel Bispo, Felipe Aspegren (59’ Anton Popovitch), Janis Ikaunieks (78’ Tim Väyrynen), Talles (78’ Saku Savolainen), Santeri Haarala (46’ Iiro Järvinen)