KuPS liittyy mukaan Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmaan

Valokuva: Arkistokuva vuodelta 2022 (Miska Savolainen/Mideas)

Mukana on tänä vuonna kuusi pääsarjajoukkuetta.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien ansiosta suomalaisessa jalkapalloilussa on mukana entistäkin isompi joukko pelaajia, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden Tähdet-ohjelman avulla näitä junioripelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin paikallisiin jalkapalloseuroihin ja sitä kautta kotimaiseen huippujalkapalloiluun. Ohjelman mentorina toimii KuPSin pelaaja Anni-Maija Kauppila.

Tänä vuonna mukana on kuusi pääsarjajoukkuetta – FC Honka (Espoo), HJK (Helsinki), PK-35 (Helsinki), PK-35 Vantaa (Vantaa), PKKU (Tuusula ja Kerava) ja KuPS (Kuopio).

Kuopion Palloseura ei ole ensimmäistä kertaa mukana Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmassa, sillä joukkue oli mukana jo kaudella 2022. Yhden välivuoden jälkeen KuPS lähtee jälleen innoissaan viemään jalkapallon ilosanomaa lähialueille.

Kuopion Palloseuran Tulevaisuuden Tähdet-ohjelmaa varten tullaan palkkaamaan erillinen koordinaattori, joka vastaa projektin vetämisestä.