KuPS kohtaa AC Oulun lauantaina Lippumäessä

Kuopion Palloseuran kilpailulliset ottelut jatkuvat lauantaina Liigacupissa. KuPS pelaa Lippumäen ylipainehallissa AC Oulua vastaan lauantaina kello 15:00 alkaen. Otteluun otetaan turvallisuusmääräyksien mukaisesti 100 ensimmäistä kausikorttilaista, mutta ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.


Kuopion Palloseura aloitti Liigacupin viime viikon lauantaina Seinäjoella SJK:ta vastaan voitolla. Silloin tulostaululla koristeli 90 minuutin jälkeen 0-1 ja täydet pisteet matkasivat Kuopioon. Vastaavasti laivastonsiniset kohtasivat Liigacupin avausottelussaan Ilveksen, joka päättyi maalittomaan tasapeliin.

Liigacupin B-lohkossa piikkipaikkaa pitää tällä hetkellä VPS. KuPS on VPS:n kanssa tasapisteissä, mutta vaasalaiset johtavat lohkoa tehtyjen maalien avulla.  AC Oulu on tasapelipisteillään lohkon kolmantena, mutta samoissa pisteissä on myös Ilves.

Liigacupin lohkojensa kaksi parasta joukkuetta etenee Liigacupin puolivälieriin.


Oululle Lippumäen ylipainehalli on tuttu paikka

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi joulukuussa harjoituskauden harjoitusottelussa. Silloin keltamustat olivat vahvempia tuloksin 2-1, mutta joukkueet ovat kokeneet paljon muutoksia tuon kohtaamisen jälkeen. Silloin keltamustien kokoonpanossa oli paljon testipelaajia, joista sopimuksen KuPS:n kanssa nappasi Onni Viljamaa. Joulukuinen lauantai oli Christian Tue Jensenin näytöstä, kun tanskalainen teki ottelussa kaksi maalia.


Keltamustien pelaajistoon on tullut viimeisemmän Liigacupin ottelun jälkeen uusia nimiä: viimeisempänä hollantilaistoppari Justin Bakker. Lisäksi Jasse Tuominen saapui Kuopioon maanantaina ja on ollut koko viikon mukana joukkueen harjoitusvahvuudessa.


”Uudet viikkoteemat ja uudet painotukset tuovat lisää odotettavaa peleihin”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti lähtee hyvillä tuntemuksilla lauantain otteluun.

-Saadaan hienolle treeniviikolle mahtava päätös, kun päästään mittaamaan omaa osaamistamme AC Oulua vastaan. Harjoituksien uudet viikkoteemat ja uudet painotukset tuovat lisää odotettavaa peleihin, kertoo Pasi Tuutti.

-Jos ja kun peleille osaa esittää oikeat kysymykset, kertoo peli aina vastaukset siitä, missä vaiheessa ollaan ja mitä voidaan tehdä seuraavaksi. Lisäksi olemme saaneet pelaajia takaisin treenivahvuuteen ja arkilaatumme on parantunut entisestään. Nämä ovat syitä, miksi tuleva peli aiheuttaa entistä enemmän positiivisia odotuksia lauantaille, jakaa Tuutti ajatuksiaan lauantain pelistä.


Liigacupin ottelu KuPS-AC Oulu lauantaina 4. helmikuuta kello 15.00 Lippumäen ylipainehallissa. 

Otteluun otetaan 100 nopeinta kausikortin omistajaa, mutta myös Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.