KuPS ja Vera Varis sopimukseen

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura hankki uuden maalivahdin

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on hankkinut uuden maalivahdin tulevaa pelikautta 2022 varten. KuPS ja Vera Varis ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2022 loppuun asti. Varis pelasi päättyneellä sarjakaudella Ruotsin pääsarjaseura Växjö DFF:ssa ja saapuu Kuopioon tammikuun alussa liittyäkseen mestarijoukkueen pelaajavahvuuteen.

Varis on Vantaan Jalkapalloseuran kasvatti. Hän on pelannut Suomen kentillä myös FC Hongassa ja HJK:ssa, jossa saavutti liigahopeaa 2011 ja 2012. Kokeneen maalivahdin menestyksekäs pelaajaura on jatkunut tämän jälkeen Yhdysvalloissa Keski-Floridan yliopiston UCF Knights-joukkueessa sekä Ruotsissa Limhamn Bunkeflossa ja Växjössä. Hän liittyy keltamustiin innokkain mielin ja suurin odotuksin.

”Kuopio tarjoaa minulle loistavan paikan kehittymiseen”

”Kuopiossa on hyvät olosuhteet ja ammattimainen valmennus. Olen varma, että Kuopio tarjoaa minulle loistavan paikan kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä. Odotan innolla, että pääsen treenaamaan joukkueen kanssa tammikuussa ja aloittamaan tämän uuden vaiheen urallani”, Varis toteaa.

Varis on pelannut vuodesta 2009 alkaen yhteensä 50 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (20 U17, 3 U18, 27 U23). Hän torjui Suomen ykkösmaalivahtina vuonna 2014 Kanadassa pelatuissa U20-ikäluokan MM-kisoissa, joissa Suomi kohtasi alkulohkon peleissä Ghanan, emäntämaan ja Pohjois-Korean. Hän torjui täydet 90 peliminuuttia jokaisessa kolmessa lohko-ottelussa. Varis siirtyi 2019 Ruotsiin ja liittyy nyt vuodenvaihteen jälkeen Kuopion Palloseuraan. Varis on erinomainen täsmähankinta mestarijoukkueen maalitolppien väliin ensi kautta varten.