KuPS ja Joramark Oy yhteistyöhön

Kuopiolainen Joramark Oy on design-suihkujen asennuksissa käytettävien turvakoteloiden johtava merkki maailmalla. Toimitusjohtaja Jouni Rautiainen perusti vuonna 1995 yrityksen toiminimellä toimiessaan eri LVI-tuotteiden ja mm. saksalaisten suihkuhanojen edustajana Itä-Suomessa.

– Kun seinän sisään asennettaviin design-suihkuihin ei ollut olemassa valmista ja toimivaa turvakoteloa, niin silloisen työn ohessa aloin kehittelemään tilanteeseen ratkaisua. Näin syntyi innovaationa alun perin Suomen markkinoille tarkoitettu BOX300 turvakotelo. Suurimmat markkinat löytyivät kuitenkin Pohjoismaista ja Saksasta, jonne 90% myynnistä tällä hetkellä suuntautuu, Jouni muistelee 2006 perustetun Joramark Oy yrityksen alkuvuosia ja tämän hetken tilannetta.

Yrityksen päätuote, 100% kotimainen BOX300 on turvakotelo, joka suojaa seinärakenteet mahdollisilta liitosvuodoilta. Suomessa yleisin suihkuhanojen asennustapa on vielä toistaiseksi pinta-asennus, mutta pikkuhiljaa seinänsisäinen asennustekniikka yleistyy täälläkin.

–  Säädökset Pohjoismaissa ovat asennuksen suhteen tiukat. Laadunvalvonnasta vastaa Eurofins (entinen VVT). Perusasennustapa Suomessa on rakentaa suihkun tekniikka pintaan. Kuitenkin esim. hotellit, kylpylät ja vastaavat kohteet ovat jo pitkälti siirtyneet seinänsisäisiin design-asennuksiin, jonka tuotteemme mahdollistaa. Pikkuhiljaa tämä asennusvaihtoehto tullee yleistymään myös perus-talorakentamisen ja saneerauksien yhteydessä. Pohjoismaiden turvallisuusmääräykset ovat yleistymässä ja leviämässä myös koko Eurooppaan ja muualle maailmaan, Rautiainen visioi alan markkinoiden kehitystä.

Ahkeraksi penkkiurheilun kuluttajaksi itseään kuvailema Jouni on itse mukana monessa harrastuksessa mm. keilauksessa ja sulkapallon ulkopeliversiossa speedmintonissa. Työn tärkeänä vastapainona toimii myös mökkeily ja kalastus. Lisäksi nuoruuden aikojen kiinnostus eri peleihin, kuten pajatsoihin ja flippereihin on saanut jatkoa laitteiden keräilyharrastuksena.

Rautiaisen mökiltä löytyy asiaankuuluviin väreihin maalattu mönkijä

KuPSin kauden käänteisiin Rautiainen on tällä hetkellä tyytyväinen.

– Alku oli tahmea, mutta nyt kurssi on kääntynyt oikeaan suuntaan. Odotusarvo on menestyksen suhteen kova tänäkin vuonna, joten toivotaan, että kauden päätteeksi torilla päästään jälleen juhlimaan, Jouni analysoi keltamustien alkukauden otteita.

Tutustu yritykseen:

joramark.fi