KuPS aloittaa Kansallisen Cupin lauantaina

Kuopion Palloseura kohtaa FC KTP:n Lippumäen hallissa klo 15.00 alkaen

Kaksinkertainen Suomen liigamestari Kuopion Palloseura aloittaa tämän viikon lauantaina virallisen kilpailukautensa 2023. Ohjelmassa on tämän kauden Kansallisen Cupin ensimmäinen ottelu, jossa vastustajana on kotkalainen FC KTP. A-lohkon kotiottelu pelataan Lippumäen hienossa jalkapallohallissa kello 15.00 alkaen.

Lippumäen halliin voidaan ottaa sisään enintään 100 ensimmäistä tulijaa hallin tiukoista turvallisuusmääräyksistä johtuen. Hallilla ei ole lauantaina lipunmyyntiä, sillä peliin on tällä kertaa vapaa pääsy. Kansallisen cupin otteluista ei tule suoraa TV-lähetystä tai nettisriimiä.

KuPS kohtaa Lahden ja KTP:n kahdesti

Kansallinen Cup on täksi kaudeksi lanseerattu uusi kotimainen kilpailu. Kuopion Palloseura, FC Lahti ja FC KTP pelaavat A-lohkossa kevään aikana kaksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät jatkopeleihin.

Alkulohkopelit alkoivat viikko sitten FC Lahden kukistaessa kotkalaiset 3-1. KuPS lähtee tavoittelemaan kotivoittoa lauantaisesta pelistä ja lähtee otteluun luonnollisesti suurena ennakkosuosikkina. FC KTP pelasi viime kaudella kakkosessa, josta nousi ykköseen täksi kaudeksi. Nousijajoukkue pääseekin lauantaina maistelemaan kovaa liigavauhtia Suomen parhaan seurajoukkueen kyydissä ja joukkueiden välinen tasoero tuleekin ilmeisesti osoittautumaan aika isoksi.

”Voittoa me tietenkin haluamme lauantaina. On mukava aloittaa viralliset kilpailulliset pelit ja kaikki ovat jo odottaneetkin näiden alkamista. Meillä on nyt kuudes kova pre-season-treeniviikko menossa. Joukkue on tällä hetkellä toivotussa tilanteessa, kun kaikki pelaajat on saatu tänne ja me olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Hyvin me olemme päässeet etenemään suunnitelmiemme mukaisesti”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kuvailee joukkueen tämänhetkistä tilannetta.

Uudet KuPS-hankinnat totuttelevat uuteen ympäristöön

KuPS on vahvistanut rivejään kolmella laadukkaalla ulkomaalaispelaajalla, jotka ovat kaikki saapuneet Kuopioon. Brasilialaishyökkääjä Ana Paula Silva Santos sekä amerikkalaispuolustajat Savannah Lee Taylor ja Hannah Sharts totuttelevat vähitellen uuteen ympäristöön ja uusiin pelikavereihin.

”Ana ja Savannah ovat nyt ensimmäistä viikkoa täällä Kuopiossa ja totuttelevat meidän pelityyliimme. Sharts on nyt sivussa pienen loukkaantumisen takia, Santos ja Taylor varmaankin pelaavat lauantaina ainakin vähän aikaa. Lauantain pelissä me koetamme toteuttaa meille tärkeitä asioita ja nyt meillä alkaa jälleen uusi prosessi, jota on koko vuosi aikaa kehittää. Prosessi on siten jatkuva ja me koetamme myös muokata omaa pelitapaamme. Pelaajille se on askeleen verran haastavampaa opetettavaa, vanhat elementit me edelleenkin säilytämme eli me haluamme tehdä otteluissa paljon maaleja”, päävalmentaja muistuttaa.

Rochi, Hartikainen ja Söderström talvikauden kapteenistossa

Maalitykki Gentjana Rochi, laitapelaaja Anni Hartikainen ja maalivahti Fanny Söderström toimivat joukkueen kapteenistona meneillään olevan talvikauden aikana. Kapteenivalinta tehdään uudestaan kesän liigakautta varten. Joukkueeseen on liittynyt myös uusia nuoria pelaajia, jotka pääsevät nyt kehittymään vaativassa ympäristössä.

”Nuoret pelaajat, kuten Saga Kaikkonen, Nanna Savolainen, Niitty Hahl, Meeri Karjalainen ja Katariina Niskanen ovat olleet nyt mukana kauden alusta alkaen. Olen tyytyväinen siihen, että meillä tulee omasta takaa uusia nuoria pelaajia. Tätä kautta joukkue pääsee myös uusiutumaan luonnollisella tavalla ja näin me saamme tärkeää jatkuvuutta. Kolmas maalivahti meillä on vielä hankintalistalla, muuten tämän kauden joukkue on toistaiseksi tässä. Omia nuoria nostetaan tarvittaessa liigaryhmään akatemiajoukkueesta”, Ojala sanoo.

Kaksi hyvää treenipeliä alkutalven aikana

KuPS on pelannut alkutalven aikana kaksi valmistavaa treenipeliä seuran B-juniorijoukkueita vastaan. Molemmat pelit ovat päättyneet tiukkoihin tasatuloksiin ja kaikille käytettävissä olleille pelaajille on kertynyt arvokasta peliaikaa. Ojalan mielestä poikajoukkueita vastaan pelattavat harjoituspelit täyttävät tehtävänsä erinomaisesti.

”Molemmat ottelut ovat olleet tosi hyviä pelejä. Olen tyytyväinen poikajoukkueiden tapaan tulla näihin otteluihin. Heille on kunnia-asia päästä pelaamaan Suomen mestarijoukkuetta vastaan ja he haluavat näyttää meille parasta osaamistaan. He eivät halua millään hävitä meille ja he valmistautuvat etukäteen meidän pelitapaamme. He laittavat aina hyvän haasteen meille ja poikia vastaan pelatessa pallonliikuttelun nopeus korostuu entisestään. Pojat ovat tietenkin fyysisesti vahvempia ja he myös pelaavat kovempaa, mikä kehittää meitäkin. Se on meille iso etu ja meidän on hyvä saada hieman kovempia pelejä pitkän talven ajaksi”, Ojala kiittelee.