KuPS Akatemia on valmis Ykkösen kauteen

Uuden kuopiolaisjoukkueen tiukka pistekamppailu alkaa lauantaina Vaasassa

Suomen jalkapallokartalle on ilmestynyt kokonaan uusi joukkue tälle kilpailukaudelle. KuPS Akatemia aloittaa historiansa ensimmäisen sarjakauden lauantaina Vaasassa kohdaten FC Sport-j:n. Akatemiajoukkueen tiivis pistetaistelu alkaa komealla Elisa stadionilla kello 16.00 päävalmentaja Ali Al-Musawin ja valmentaja Risto Taanion johdolla.

Kuopiolaisten kevätkausi on edennyt pääpiirteissään ennakkotoiveiden mukaisesti ja uusi joukkue on valmis kohtaamaan uuden sarjatason kilpailulliset haasteet. ”Kevät on meillä mennyt suurin osin suunnitellusti. Helmikuu oli vähän repaleista, silti helmikuun Suomen cupin pelit menivät meiltä hyvin. Erityisesti vieraissa saavutettu NJS-voitto oli meiltä tosi hyvä peli. Me olemme päässeet pelaamaan ison kentän pelejä ja me olemme treenanneet hyvin. Me olemme valmiita lauantaiseen sarja-avaukseen”, Al-Musawi lupaa.

Akatemiajoukkue pyrkii monipuoliseen pelitapaan

Akatemiajoukkueessa pelaa muutamia kokeneita liigapelaaja, joilla tulee olemaan iso rooli nuorekkaassa keltamustassa nousijajoukkueessa. ”He ovat tulleet erittäin hyvällä asenteella tähän joukkueeseen ja ovat näyttäneet laatunsa niin treeneissä kuin peleissäkin. He ohjeistavat ja auttavat nuorempia pelaajia ja on erittäin hienoa, että he jatkavat pelaamistaan. Uskon, että heillä tulee olemaan iso rooli arvokkaan liigakokemuksensa johdosta”, Al-Musawi korostaa kokeneiden pelaajien merkitystä.

KuPS Akatemia pyrkii pelaamaan ykkösessä monipuolista peliä, joka muistuttaa monessa suhteessa paljon liigajoukkueen pelitapaa. ”Mekin pyrimme pallonhallintaan ja pallokontrolliin. Sitä me haluamme ja se myös helpottaa pelaajien siirtymistä eteenpäin liigajoukkueeseen. Me olemme treenanneet myös paljon tilanteidenvaihtoja, sillä on tärkeää pystyä reagoimaan niihin nopeasti molempiin suuntiin esimerkiksi pallonriisto- ja pallonmenetystilanteissa sekä nopeissa hyökkäyksissä”, päävalmentaja muistuttaa.

Ykkönen on nuorille pelaajille hyvä kehitysväylä ylöspäin aina liigatasolle saakka. ”Ykkönen on ehdottomasti hyvä kasvattajasarja. Ykkönen on pelaajille sopiva haaste, sillä oikeanlaisen kehittymisen kannalta on tärkeää, ettei sarja ole liian kova eikä liian helppo. Ykkönen valmistaa pelaajia hyvin liigaan ja meidän omana tavoitteenamme on saavuttaa yläloppusarjapaikka”, Al-Musawi sanoo.