Kuopion Palloseura taipui avausottelussa FC Interille

KuPS kärsi eilen Veikkausliigan avausottelussa tappion, kun FC Inter haki täyden pistepotin maalein 1–2 (1-1).

KuPSin juhlakauden avausottelua oli odotettu vesi kielellä jo pidempään ja odotukset olivat kuopiolaisleirissä korkealla.

Ottelukooste katsottavissa tästä:

Ottelutapahtumat

Ottelua oli pelattu vasta 12. minuuttia, kun FC Inter siirtyi 0–1 johtoasemaan. Timo Stavitski pääsi nopeasta vastahyökkäyksestä puolittaiseen läpiajoon ja syötti hyökkääjä Darren Smithille avopaikan, josta kärkimies ei erehtynyt. Kuopiolaispuolustus nosti kättä ylös paitsion merkiksi, mutta turhaan.

Toisen jakson loppupuoliskolla nähtiin kuitenkin kierroksen upein maali, kun Anton Popovitch tykitti lukemat 1–1. Paikka syntyi Inter-puolustuksen huonosta purkuyrityksestä, ja kuudentoista rajalta vastapalloon ampunut Popovitch ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Ensimmäisen jakson pelin kuva oli vahvasti Kuopion Palloseuran pallonhallintaa. Ennakko odotusten mukaisesti turkulaisjoukkue keskittyi nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta silti ensimmäisen nelivitosen aikana vaarallisia paikkoja ei enempää nähty kummaltakaan joukkueelta. Toiselle jaksolle FC Inter pääsi paremmin peliin mukaan ja varsinkin tuplavaihdon jälkeen FC Inter sai hyvän jakson käyntiin.

Johannes Kreidl teki tuttuun tapaansa useita upeita torjunta toisen jakson alkupuoliskolla, mutta lopulta 73. minuutin kohdalla pallo meni itävaltalaisen KuPS maalivahdin selän taakse. Matias Tamminen otti kuudentoista rajalta syötön upeasti haltuunsa ja pääsi ampumaan boksin sisäpuolelta turkulaiset johtoasemaan.

Johtomaalin jälkeen KuPS sai pelin jälleen haltuunsa, mutta Interin maalivahti Eetu Huuhtanen torjui keltamustien yritykset. Loppuvihellyksen jälkeen tulostaululla oli kirvelevät 1–2 lukemat ja täydet pisteet matkasivat FC Interin mukana turkuun.