Kuopion Palloseura on Suomen mestari 2023

Kuopion Palloseura varmisti tänä iltana kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa

Satavuotias Kuopion Palloseura on yltänyt tänä iltana uuteen historialliseen saavutukseen Suomen pelikentillä. KuPS saavutti tänään jo kolmannen peräkkäisen naisten SM-kultamitalinsa kukistettuaan FC Hongan tämän illan vierasottelussa Espoossa. Honka kukistui maalein 0-3 tehohyökkääjä Gentjana Rochin onnistuttua maalinteossa kahdesti ensimmäisellä puoliajalla ja brassihyökkääjä Ana Paula Silva Santosin onnistuttua viimeistelyssä toisella puoliajalla.

Lauantain lopputulokset varmistivat kuopiolaisten liigamestaruuden, sillä etumatka sarjakakkoseen HJK:hon nähden pysyi edelleen neljän pisteen suuruisena, kun Subway Kansallisen Liigan sarjakautta on jäljellä enää yksi ottelukierros. Tämän syksyn mestaruustaistelu sai siten lopullisen ratkaisunsa. Kuopion Palloseuran uusi naisten joukkue aloitti toimintansa 2019 ja on noussut viiden toimintavuotensa aikana Suomen kovimmaksi seurajoukkueeksi.

Uusi KuPS-joukkue saavutti ensimmäisellä liigakaudellaan 2019 viidennen sijan ja seuraavalla liigakaudella 2020 pronssimitalin. Keltamusta on tämän jälkeen vienyt suvereeniin tyyliin kolme peräkkäistä liigamestaruutta 2021, 2022 ja nyt 2023. KuPS on Suomen mestari, Banzai !!

KuPS lähti hyvin latautuneena hakemaan ratkaisevaa voittoa Tapiolan urheilupuistosta ja tarrasi kultamitaliin kiinni 15 peliminuutin kohdalla, jolloin Rochi teki illan ensimmäisen maalinsa. Hongan maalivahti torjui Silva Santosin laukauksen eteensä ja Rochi pisti paluupallon sisään: 0-1. Jatkoa seurasi kymmenen minuuttia myöhemmin, jolloin Lavdije Begolli syötti ja Rochi tykitti näyttävästi tolpan kautta 0-2 (25 min). Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä teki Espoossa tämän kauden 12. ja 13. liigamaalinsa ja 0-2-numeroissa mentiin myös tauolle.

KuPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvin ottein ja hallinta jatkui vahvana toisella puoliajalla. Viimeinen niitti nähtiin 66 peliminuutin kohdalla, jolloin Silva Santos pääsi laukomaan purkupallon Hongan maaliverkkoon 16-alueen nurkasta: 0-3. Nämä jäivät tämän sarjakauden viimeisen vierasottelun loppunumeroiksi ja päätösvihellyksen jälkeen alkoivat pienimuotoiset mestaruusjuhlat.

Ansaitut voitonjuhlat upean sarjakauden kunniaksi

”Nyt on onnellinen olo. Työ on tehty ja pelaajat hoitivat upeasti tämän homman. Nyt helpottaa neljän kuukauden kovan työn jälkeen”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvaili omia tunnelmiaan mestaruuden varmistumisen jälkeen. ”Pelaaminen oli alussa vähän hermostunutta, tarvittavat maalit saatiin ja sen jälkeen me hallittiin peliä. Hongalta tuli siinä muutama hyökkäys, peli oli hyvin hallussamme koko ajan ja pelaajat malttoivat pelata omaa peliämme. Honka jäi sen johdosta aika aseettomaksi”, päävalmentaja totesi.

Joukkueen tähtipelaaja Gentjana Rochi osoitti suuruuttaan tekemällä neljä maalia cupin finaalissa ja iskemällä tänään mestaruuden ratkaisseet kaksi ensimmäistä osumaa. Kuusi maalia pelikauden kahdessa tärkeimmässä pelissä on kova suoritus. ”Gentjana teki tärkeisiin paikkoihin isot maalit. Hän pelasi tänään hyvin ja järkevästi ja kuusi maalia on suuren pelaajan merkki. Meidän oma pelisuunnitelmamme onnistui tänään hienosti alun pientä hermoilua lukuunottamatta ja pelaajat malttoivat pelata omaa peliämme hienosti”, päävalmentaja kiitteli voittoisaa pelaajaryhmäänsä.

Kuopiolaisten menestyksekäs liigakausi päättyy viikon kuluttua lauantaina 14.10. Väre Areenalla, jossa kohdataan Åland United. Tämän sarjakauden viimeinen peli tulee huipentumaan kultamitalien jakoon ja mestaruuspokaalin nostoon oman kotiyleisön edessä. Mestaruusryhmä saapuu paikalle jo huomiseen Veikkausliigaotteluun Väre Areenalle, jossa Kuopion Palloseuran ja FC Hongan välinen Veikkausliigaottelu alkaa kello 16.00. Kultamitalijoukkue saapuu tauon aikana (noin klo 17.05) kentälle kotiyleisöä tervehtimään ja Suomen Cupin voittopokaalia esittelemään. KuPS on tuplamestari, Banzai !!

Subway-tähdet: Gentjana Rochi 3, Ana Paula Silva Santos 2