Kuopion Palloseura on Suomen cupin mestari 2023

KuPS kukisti nimivahvan HJK:n huipputasoisessa loppuottelussa Olympiastadionilla

Kuopion Palloseura on naisten Suomen Cupin mestari 2023. Kuopiolaiset saavuttivat historiallisen ensimmäisen cup-mestaruutensa sunnuntaina Helsingin Olympiastadionilla kukistettuaan mahtiseura HJK:n maalein 5-0. Ensimmäistä cup-pokaalia himoinnut KuPS-joukkue oli loppuottelussa selkeästi parempi ansaiten ensimmäisen cup-mestaruutensa.

Loppuottelu eteni tasaväkisen taistelun merkeissä ensimmäisen puoliajan puoliväliin saakka. HJK:lla oli alussa pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta sen jälkeen iski KuPS. Laitahyökkääjä Anni Hartikainen eteni laidasta päätyyn ja sijoitti pallon verkkoon lähestulkoon nollakulmasta: 1-0 (24 min). Maalitykki Gentjana Rochi jatkoi keltamustia maalijuhlia: hyökkääjä laukoi keskeltä vapaasta tilasta komeasti ylänurkkaan 2-0 (31 min) ja tulitti juuri ennen taukoa komean kierteisen vedon takaylänurkkaan: 3-0 (44 min). KuPS tarrasi vankalla otteella cup-kannuun kiinni iskettyään kolme komeaa osumaa 20 peliminuutin sisään ja näissä numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

HJK haki toisella puoliajalla kaikin voimin kavennusta ja tasoitusta, mutta ei onnistunut löytämään riittävän hyviä keinoja vahvan KuPS-puolustuksen murtamiseen. Keltamusta sen sijaan juhli vielä kahdella lisäosumalla: Rochi viimeisteli 4-0 kulmapotkutilanteesta (78 min) ja herkutteli nopeasta vastaiskusta loppunumeroiksi 5-0 Roosa Ariyon mainiosta syötöstä (79 min). Pohjois-Makedonian A-maajoukkuepelaaja nousi näin finaaliottelun kirkkaimmaksi tähdeksi neljällä osumallaan.

Upeasti pelannut KuPS-joukkue aiheutti Klubille sen seurahistorian suurinumeroisimman ja tylyimmän finaalitappion. Maalivahti Satu Pitkänen torjui hienon nollapelin KuPS:n maalitolppien välissä ja ikimuistoinen sunnuntai-ilta päättyi keltamustiin voitonjuhliin. KuPS on Suomen cupin mestari, Banzaiiiii !!!!

Päävalmentaja Miettinen: ”Tämä on joukkueen tämän vuoden onnellisin päivä”

Päävalmentaja Pauliina Miettinen pääsi juhlimaan cup-voittoa yhdessä upeasti taistelleiden pelaajiensa kanssa. ”Nyt on hieno fiilis. Iso kiitos KuPS:lle siitä että luotti minuun, tässä on vastakiitos siitä. Joukkue paransi edellisestä pelistään aivan mielettömästi ja olen ylpeä jokaisesta pelaajasta. Joukkue teki tänään upean kasvojenkohotuksen ja fiilis on hieno meillä kaikilla”, päävalmentaja kertoi omista pelinjälkeisistä voittotunnelmistaan. Hän pääsi perinteiseen cup-tyyliin suihkuun kultamitali kaulassa ja pokaali kainalossa pelaajiensa kantamana.

Rochin viimeistelemät neljä maalia lienevät cupin finaalihistorian uusi tilastoennätys. ”Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvä ja tasapainoinen peli meiltä. Alku oli hieman vaikeata ja HJK:lla oli muutamia tilanteita. Nyt pallo pomppi meille enemmän ja tämä on mielettömän hyvä joukkuesuoritus finaalissa. Kaikki kunnia HJK:lle, he olivat tänäänkin hieno vastus. Mielestäni kokemus ja energia käänsivät tämän pelin meille. Pelaajat vastasivat huutoon hienosti ja kaikki onnistuivat hienosti. Tämä on kympin suoritus”, päävalmentaja kiitteli.

Tämä sunnuntai on päävalmentajan mielestä joukkueen tämän vuoden onnellisin päivä. ”Kyllä se sitä on. Iso työ on tehty, paljon on taisteltu ja monia vaikeuksia on käyty yhdessä läpi. Taas kasvettiin ainakin metri. Satu Pitkänen pelasi maalissa huikean pelin vähillä liigaminuuteilla ja teki tärkeät torjunnat. Isot pelaajat astuvat esiin silloin kun eniten tarvitsee ja nyt Gentjana Rochi nousi esiin. Pelit tietenkin voitetaan joukkueena, mutta siitä kaikki kunnia hänelle. Omista paikoista tehtiin tarvittavat maalit ja peli kääntyi meille. Iso kiitos pelaajille, sillä sieltä se kaikki lähtee. Tämä voitto on kollektiivinen lopputulos. Nyt juhlitaan vähän aikaa, mutta maanantaina pitää jo kääntää katseita seuraavaan otteluun”, päävalmentaja muistuttaa.