Kuopion Palloseura ja Taryn Jakubowski sopimukseen

Amerikkalaispelaaja liittyy tällä viikolla kuopiolaisjoukkueeseen

Subway Kansallisen Liigan pronssimitalijoukkue Kuopion Palloseura on hankkinut uuden pelaajavahvistuksen alkavaa liigakautta 2021 varten. KuPS ja amerikkalaispelaaja Taryn Jakubowski (22) ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu tämän sarjakauden loppuun saakka.

Monipuolinen pelaaja viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla puolustajana ja keskikentän laidassa. Hän valmistui yliopistosta keväällä 2020 ja hänen parhaita saavutuksiaan ovat kaksi peräkkäistä valintaa (2018 – 2019) Big East-konferenssin ykkösjoukkueeseen sekä ensimmäisenä yliopistovuotenaan (2016) valinta yhdentoista parhaan Fresman-pelaajan joukkoon.

”KuPS on minulle tässä vaiheessa paras ja sopivin seura”

Yliopistosarjan menestys huipentui viimeisenä vuotena ehdokkuutena kaikkien NCAA-yliopistojoukkueiden parhaaksi jalkapalloilijaksi. Hänen mukaansa hienon menestyksen on mahdollistanut oman työnteon lisäksi hänen oma perheensä, valmentajansa sekä joukkueiden kanssapelaajat, jotka ovat aina puskeneet hänen omaa kehittymistään eteenpäin.

Jakubowskilla oli edessään sovitut testijaksot useamman Espanjan pääsarjajoukkueen kanssa, mutta sen sijaan hän päätti lopulta valita Kuopion Palloseuran. ”Luotan täysin agenttiini Rafaeliin, kun hän suositteli että KuPS olisi minulle tässä vaiheessa paras ja sopivin seura. Odotan todella innolla harjoittelua ja pelaamista joukkueen kanssa ja pääsyä tekemään yhdessä jotain hyvin erityistä tulevalla kaudella”, pelaaja toteaa.

”En voisi olla juuri onnellisempi päästessäni tällaiseen ympäristöön ja joukkueeseen kuin mitä KuPS on. Haluan myös uudessa maassa tutustua paikalliseen kulttuuriin mahdollisemman paljon. Toivon pystyväni auttamaan joukkuetta omillani vahvuuksillani.  Olen väsymätön työntekijä ja nöyrä joukkuepelaaja, joka tulee tekemään kaikkensa auttaakseen joukkuetta menestykseen ja samalla edustamaan seuraa parhaalla mahdollisella tavalla”, Jakubowski jatkaa.

Ojala: ”Lisää vaarallisuutta myös murtautumisvaiheeseen”

Kuopion Palloseuran liigajoukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala luonnehtii Jakubowskia erittäin tärkeäksi pelaajahankinnaksi. ”Taryn on erittäin monipuolinen pelaaja, hänen vahvuudet tukevat hyvin meidän hyökkäyspelaamistamme avaamis– ja pelintekovaiheessa, mutta hän tuo myös lisäksi vaarallisuutta murtautumisvaiheeseen. Hänen 1v1-puolustaminen on ollut vahvaa, joten uskomme hänen tuovan ominaisuuksillaan lisää vahvuutta puolustuslinjaamme. Ennen kaikkea uskomme hänen istuvan hyvin joukkueeseen ja meidän toimintaympäristöömme”, Ojala analysoi uuden pelaajan vahvuuksia.

Jakubowski nähdään tositoimissa mahdollisesti jo lauantaisessa Suomen cupin ottelussa Jyväskylässä, mikäli pelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa- ja edustusoikeusasiat saadaan järjestymään asianmukaiseen kuntoon pelipäivään mennessä. Amerikkalaispelaaja Ruvimbo Mucherera ei sen sijaan jatka enää kuopiolaisseurassa ja KuPS toivottaakin pelaajalle parhainta menestystä tulevaisuuden haasteiden parissa.