Kuopion Palloseura ja Gabriella Cuevas pelaajasopimukseen

Kuopion Palloseura hankki amerikkalaisen keskuspuolustajan

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura vahvistaa liigajoukkuettaan uudella laadukkaalla pelaajahankinnalla. KuPS ja keskuspuolustaja Gabriella Cuevas (27) ovat allekirjoittaneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, joka kattaa alkavan sarjakauden 2021. Amerikkalaispelaaja liittyy KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen näillä näkymin tämän viikon loppupuolella.

Vankkaa kokemusta kovista yliopistosarjoista

Cuevas on kotoisin New Jerseyn osavaltiosta. Hän on hankkinut runsaasti pelikokemusta Yhdysvaltojen kovista yliopistosarjoista. Puolustaja on kuulunut USA:n nuorten maajoukkueryhmään ja on pelannut kahdessa eri yliopistojoukkueessa korkeimmalla eli NCAA 1-tasolla: vuosina 2012-2016 hän pelasi UConn Huskeyssa (Connecticutin yliopisto) ja vuodet 2016-2017 Monmouth Universityssä.

”Paras saavutukseni yliopistojalkapallossa oli kahden konferenssimestaruuden voittaminen Monmouth Universityn riveissä joukkueen kapteenina. Liityin kovaan yliopistojoukkueeseen, joka oli erittäin hyvätasoinen muttei ollut voittanut titteliä moneen vuoteen. Mestaruuden voittaminen tuntuikin aivan upealta ja minulla on paljon mahtavia muistoja niiltä vuosilta”, pelaaja kuvailee oman jalkapallouransa parhaimpia kohokohtia.

”Olen kuullut liigasta ja seurasta pelkkää hyvää”

Cuevas siirtyi yliopistouransa jälkeen ammattilaiseksi Israelin pääsarjaan, jossa pelasi kaudet 2018-2019 Kiryat Gat-joukkueessa joka sijoittui liigassa toiseksi. Hän voitti Israelin mestaruuden kausilla 2019-2020 Ramat Hasharon-joukkueessa ja palasi takaisin kotimaahansa liigakauden päättymisen jälkeen. Puolustaja on pelannut lyhyen ajan myös USA:n NWSL-ammattilaissarjassa Sky Blue FC-joukkueessa ja saapuu nyt Kuopioon innokkain mielin.

”Valitsin Kuopion Palloseuran, koska olen kuullut pelkkää hyvää Suomen liigasta ja tästä joukkueesta erityisesti. Tiedän että joukkue haluaa pelata hyvää jalkapalloa ja että seura käyttää paljon resursseja joukkueen kehittämiseksi. Vastaanotto on ollut erittäin ystävällinen ja odotan suurella innolla että pääsen aloittamaan uudessa joukkueessa”, Cuevas iloitsee.

”Suurimmat vahvuuteni keskuspuolustajana ovat pelin johtaminen. Olen hyvä organisoimaan ympärillä olevat pelaajat aktiivisella kommunikoinnilla ja näkemyksellä sekä pelaamaan oman roolini perusvarmasti. Odotan tulevalta sarjakaudelta voittamista. Olen erittäin kilpailuhenkinen ja toivon voivani auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden ja pääsemään mestareiden liigaan. Toivon kehittyväni yhä paremmaksi pelaajaksi ja oppivani pelistä uusia asioita, mikä vastavuoroisesti auttaa kanssapelaajiani kehittymään myös. Olen todella innoissani ja uskon todella, että tästä tulee mahtava kokemus”, pelaaja sanoo.

Ojala: ”Odotamme hänestä puolustuspelin johtajaa”

Päävalmentaja Ollipekka Ojala odottaa uuden pelaajan nousevan suureen rooliin alkavalla pelikaudella. ”Cuevas on kokenut ja fyysinen laatupelaaja. Hän on hyvä puolustamaan ja vaikuttaa johtajatyypiltä. Kokeneena pelaajana hän on toiminut kapteenin roolissa monessa joukkueessa ja sitä kautta me odotamme hänestä puolustuspelin johtajaa”, Ojala toteaa.

Kuopioon aiemmin saapunut amerikkalaispelaaja Ruvimbo Mucherera aloitti maanantaina harjoittelemisen joukkueen riveissä. Kuopion Palloseuran ja amerikkalaispuolustaja Jaylin Bosakin välinen pelaajasopimus on purettu ja pelaajan ura jatkuu seuraavaksi uudessa osoitteessa. KuPS toivottaa puolustajalle hyvää menestystä uuden jalkapalloseuran palveluksessa.