Kuopion Palloseura aloitti Liigacupin voitolla

KuPS sai kilpailukaudelleen voitokkaan alun, kun se löi Seinäjoen Jalkapallokerhon 0-1 (0-0) Liigacupin avausottelussa Wallsport Areenalla. Kuopion Palloseuran sankari oli Christian Tue Jensen, joka teki ottelun ainokaisen vapaapotkusta.

Seinäjoki on ollut vaikea paikka viime vuosina Kuopiolaisille, eikä SJK päästänyt KuPS:ia helpolla eilenkään. Seinäjokelaiset pystyivät kotiyleisönsä edessä luomaan useita paikkoja niin ensimmäisellä kuin toisellakin 45 minuuttisella. Kuitenkin ottelun ainoasta maalista vastasi keltamustat.

Ensimmäisen 45 minuuttisen aikana molemmat joukkueet pystyivät luomaan painetta vastustajiensa päätyihin. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmasta tilanteesta vastasi SJK:n Dunwoody, jonka upea laukaus pomppasi ylärimasta takaisin kentälle.

Ottelun ainokaisesta vastasi Christian Tue Jensen, joka tuli kentälle toiselle nelivitoselle Pyry Lampisen tilalle. Jensen pääsi 58′ minuutin kohdalla koittamaan vapaapotkusta maalia, mutta sillä kertaa SJK:n maalivahti Ovie Ejeheri oli kaksikosta vahvempi. Kello oli ehtinyt vanheta edellisestä Jensenin vapaapotkusta 17 minuuttia, kun nuorukainen asettui toistamiseen pallon taakse vapaapotkua varten. Tällä kertaa laukaus meni ohi maalivahdin, aivan tolpan vierestä. KuPS siirtyi maalilla 0-1 johtoasemaan.

Ottelun ainoasta maalista vastannut Christian Tue Jensen

Maalin jälkeen SJK onnistui lisäämään painetta kuopiolaisten päätyyn. Keltamustien puolustus kuitenkin pystyi varjelemaan maalia erittäin hyvin ja viimeisenä lukkona toiminut maalivahti Johannes Kreidl teki muutaman tärkeän torjunnan. Tuomarin vihellettyä pilliin tulostaululla komeili 0-1 tulos ja sen myötä kolme pistettä matkusti joukkueen mukana Kuopioon.

Johannes Kreidl teki useita upeita torjuntoja ottelun aikana.

SJK – KuPS 0-1 (0-0)

76′  0-1 Christian Tue Jensen

-Voiton lisäksi eilisen parasta antia oli koko joukkueen työmäärä ja usko omaan prosessimme. Jokainen oli valmis extrametreihin joukkuekaverin puolesta. Pelimme kehittämisen näkökulmasta olemme ihan alkuvaiheessa, jolloin virheiden määrä on isohko. Silti jokainen jaksoi uskoa asiaamme ja pystyimmekin pelaamaan useasti pois SJK:n korkean prässin alta kontrolloidusti, kertoo KuPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti.

-SJK pystyi yllättämään meidät omalla 3-6-1 muodollaan, johon emme olleet valmistautuneet. Tauolla pääsimme käymään asioita yhdessä läpi ja pelaajat pysyivät paremmin tunnistamaan ja hyödyntämään SJK:n prässin takana olevia tiloja.

-Kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen sekä kykyyn muuttaa toimintoja kesken ottelun. Se on aina hyvien pelaajien merkki, korostaa Pasi Tuutti.

KuPS:n kokoonpano SJK-ottelussa

Johannes Kreidl, Robert Castellanos, Sebastian Dahlström, Gabriel Bispo (71’ Zakaria Osman), Arttu Heinonen (80’ Derrick Kakooza), Pyry Lampinen (46’ Christian Tue Jensen), Tony Miettinen, Anton Popovitch, Seth Saarinen, Henri Toivomäki, Joona Veteli.