Kevään uusi harjoituskausi on hyvässä vauhdissa

KuPS lähtee uuteen pelikauteen entistäkin vahvempana​

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran tämän kevään harjoituskausi on alkanut tiiviin ohjelman mukaisesti. Tämän vuoden ensimmäiset treenipäivät ovat olleet kiireisiä tammikuun joukkueharjoituksia suunnitellessa ja kevään jatko-ohjelmaa laatiessa.

Tämän kevätkauden treenijakso on päästy aloittamaan hyvällä tavalla kaikista lisähaasteista huolimatta. Sopimuksenalaiset pelaajat pääsivät saapumaan paikalle alkuperäisten tavoiteaikataulujen mukaisesti ilman ylimääräisiä viivästyksiä ja viimeisin pelaajahankinta Ruvimbo Mucherera on myös tulossa Yhdysvalloista tammikuun puolivälissä. Joukkueharjoitukset ovat näin päässeet alkamaan riittävän isolla pelaajaryhmällä.

Valmennustiimi on nyt aiempaa vahvempi

Liigajoukkueen valmennustiimi on vahvistunut merkittävällä tavalla alkavaa pelikautta 2021 varten. Ollipekka Ojala jatkaa liigajoukkueen päävalmentajana ja hän on saanut uudeksi työparikseen Rovaniemeltä saapuneen valmentajan Liisa-Maija Raution, joka aloitti viime viikon maanantaina työt valmennusryhmän uutena jäsenenä.

Jori Särkkä jatkaa maalivahtivalmentajan tehtävässä, Joonas Ojantie jatkaa fysioterapeuttina ja Vesa Kauppila jatkaa Kansallisen Liigan hallituksen jäsenenä. Jarmo Hartikainen on nimitetty liigajoukkueen uudeksi joukkueenjohtajaksi ja Asko Heikkinen uudeksi huoltajaksi. Uudet rekrytoinnit mahdollistavat entistäkin laadukkaamman työnteon jokapäiväisen valmennustoiminnan parissa. ”Tiimiin saatu uusi lisäammattitaito mahdollistaa valmennusjohdolle sen, että me valmentajat voimme entistäkin enemmän keskittyä pelkästään pelillisiin asioihin”, päävalmentaja Ojala muistuttaa.

Tänä vuonna tähdätään entistäkin korkeammalle

Kuopiolaisilla on takanaan kaksi hyvää nousujohteista sarjakautta ja sen päälle seurahistorian ensimmäinen SM-mitali naisten jalkapalloilusta. Tulevalla kilpailukaudella tähdätään entistäkin korkeammalle uudistuvan joukkueen voimin.

”Me jatkamme tänä vuonna siitä, mihin me viime syksynä jäimme. Pelaajistoon tulee pikkumuutoksia ja joukkue on nyt vahvempi kun saimme tarvitsemiamme uusia pelaajia. Viime vuonna tähän samaan aikaan meillä oli menossa iso jälleenrakennusvaihe uuden pelaajiston kanssa, nyt tämä on meille hyvä vaihe jatkaa eteenpäin uusien pelaajien kanssa”, Ojala korostaa. Joukkueen kevätohjelmassa on nippu harjoitusotteluita, jotka tullaan pelaamaan suljettujen ovien takana ilman yleisöä.