Keltamusta on valmis sarja-avaukseen

”Pelaajilla on hyvälaatuinen arki menossa stadionin ensiluokkaisissa olosuhteissa”

Kuopion Palloseuran uusi liigakausi 2022 alkaa ensi viikon lauantaina. Tampereen Ilves saapuu vastustajaksi Subway Kansallisen Liigan uuden kilpailukauden avausotteluun, joka pelataan Väre Areenalla kello 14.00 alkaen. Keltamustan edellinen sarjakausi päättyi riemukkaisiin mestaruusjuhliin ja joukkue on valmistautunut talven aikana huolellisesti tittelinsä menestyksekkääseen puolustamiseen. Joukkue on entistäkin vahvempi ja Kuopioon on siten luvassa hieno jalkapallokausi 2022 kansainvälisine europeleineen.

KuPS-joukkue harjoittelee parhaillaan toista viikkoa ulkokentällä Väre Areenan erinomaisissa olosuhteissa. Talven pitkä hallikausi on viimeinkin takanapäin ja pelaajat ovat valmiita kohtaamaan uuden pelikauden mukanaantuomat haasteet. ”On mukavaa treenata ulkona. Väre Areenalla treenatessa meillä säästyy paljon arvokasta aikaa, kun kaikki oleellinen tapahtuu täällä jalkapallostadionilla yhdessä paikassa. Pelaajilla on sen ansiosta hyvälaatuinen arki menossa”, päävalmentaja Ollipekka Ojala kiittelee Väre Areenan ensiluokkaisia olosuhteita.

Poikapeleistä saadaan arvokasta fyysistä kokemusta

Kuopiolaisten tämän kevään Suomen cupin ottelut päättyivät jälleen kerran värikkäällä tavalla Ahvenanmaalla. Kevään otteluohjelmaan on pitänyt tämän jälkeen hankkia uusia valmistavia pelejä pian alkavaa liigakautta varten. KuPS-joukkue pelasi tiistai-iltana KuPS U15-juniorijoukkuetta vastaan voittaen pelin 2-1. Hyökkääjä Lavdije Begolli viimeisteli voittajajoukkueen molemmat osumat.

Harjoituspeli pelattiin 3×30 minuutin mittaisena, joten kolmessa osassa pelattu peli tarjosi hyvän mahdollisuuden pieniin taktisiin kokeiluihin. ”Olen tosi tyytyväinen siihen, miltä meidän pelaamisemme näytti. Poikia vastaan pelatessa käy monesti niin, että oman pelin rakenne tahtoo hajota siksi, koska pojat ovat fyysisesti vahvempia. Nyt niin ei käynyt ja meidän oma pelimme säilyi ehjänä koko ottelun ajan”, Ojala iloitsee.

Pre-seasonin kovin peli edessä lauantaina

Liigajoukkue hankkii tämän viikon lauantaina lisää kokemusta kovista fyysisistä peleistä kohtaamalla KuPS B/2-joukkueen. Päävalmentajan mielestä on erittäin hyödyllinen asia, että naisten joukkue pelaa silloin tällöin poikajoukkueita vastaan päästen sitä kautta tuntemaan kuningaslajin fyysisempää, vauhdikkaampaa ja kovempaa puolta. Tätä kokemusta tullaan tarvitsemaan erityisesti ensi kesän europeleissä.

”Todennäköisesti KuPS B/2 on vielä U15-poikia kovempi vastustaja, ainakin sitä se tulee olemaan fyysisellä puolella. Tästä tulee meidän oman pre-seasonimme kovin peli. Ottelu on hyvä fyysinen mittari sille, miten oman boksin puolustaminen onnistuu ja miten koko joukkueen puolustuspelaaminen toimii”, Ojala muistuttaa. KuPS-joukkue on monesti liigapelissä pallollisesti hallitsevampi osapuoli, jolloin omaan puolustuspelaamiseen ei pääse kohdistumaan sen suurempaa painetta. Kovemmissa poikapeleissä päästään testaamaan tätäkin osa-aluetta erinomaisella tavalla.