Kansallisen Liigan edustusjoukkueen rakennus etenee hyvää tahtia

Kuopion Palloseuran vuosi 2024 on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin, sillä Subway Kansallisen Liigan joukkue veti vuoden ensimmäiset treeninsä viime viikon keskiviikkona. Harjoituskauden alkamisen lisäksi myös joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa ja nyt on sopiva hetki kiittää Kuopion Palloseurasta muualle siirtyviä pelaajia.

Valmennuskaksikko Valtteri Kumpuniemi ja Iita Pienimäki ovat päässeet rakentamaan rauhassa kauden 2024 joukkuetta yhdessä Kuopion Palloseuran hallituksen puheenjohtajan Vesa Kauppilan kanssa. Joukkueen rakentaminen ei ole uusi juttu Kauppilalle – Vesa on toiminut uransa aikana vuosia naisten joukkueen managerina ja vastannut samalla joukkueen rakentamisesta.

”Naisten joukkueella on tulevalla kaudella uuden projektin alku. Joukkueesta lähtee ja on jo lähtenyt useampi pelaaja ulkomaille ja valmennus on uusiutunut oleellisesti.  Valtterin kanssa on etsitty korvaavia ja samalla monikäyttöisiä pelaajia tilalle ja hyvin on mielestäni valmennuksen profiloimia pelaajia löydetty.  Uudella valmennuksella ollut haluttua vetovoimaa pelaajiin”, avaa Kauppila tilannetta.

”Joukkueeseen liittyy vielä muutamia pelaajia, nuorempaa, että kokeneempaa pelaajaa. Budjetti on aiempaa tiukempi, mutta aikataulussa ollaan ja valmennus katsoo kauden aikana tarvittaessa tilannetta uudestaan pitkälti myös terveystilanteen mukaan ja mahdollisesti kesän siirtoikkuna huomioiden”, jatkaa Kauppila.

Samalla joukkueen valmistuessa kauteen 2024, on aika kiittää Kuopion Palloseuran varmuudella jättäviä pelaajia. Iso kiitos Anni Hartikaiselle, Oona Sirenille, Emmi Sirenille, Hannah Shartsille, Yuuka Kurosakille, Meeri Karjalaiselle, Katariina Niskaselle sekä Selma Vidgren. Jokaisella edellä mainituista oli oma roolinsa viime kauden menestystarinassa, jota saimme yhdessä rakentaa ja kokea.

Olemme Kuopion Palloseurana ylpeitä siitä, että olemme pystyneet luomaan Kuopioon laadukkaat olosuhteet joista moni kotimainen huippupelaaja on pystynyt ponnistamaan omalla urallaan eteenpäin ulkomaiden koviin huippusarjoihin ja aina Suomen A-maajoukkueeseen saakka.

Kuopioon saapunut päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi odottaa innolla kevään harjoitusjaksoa, jonka aikana on tarkoitus hiota joukkue valmiiksi kauden aloitusta varten.

”Vuoden alkua on odotettu pitkään ja nyt on aika laittaa työrukkaset käsiin toden teolla. Olemme valmennustiimin kanssa valmisteltu ja suunniteltu tulevaa korkealla pieteetillä. Täällä jo aiemmin luodut olosuhteet antavat pelaajille mahdollisuuden kehittyä ja menestyä. Tullaan treenaamaan tosi kovaa ja päästään testaamaan itseämme useammassa pelissä ennen kauden alkua! Toivottavasti peleihin saadaan myös katsojia paikalle”, kertoo Valtteri.

Kuopion Palloseuran Kansallisen Liigan joukkueen sopimuspelaajat tällä hetkellä:

Meri Hämäläinen

Satu Pitkänen

Eerika Appelqvist

Niitty Hahl

Tuuli Viinikka

Liina Nora

Emma Santamäki

Anni-Maija Kauppila

Aada Nurmi

Ana Paula Sila Santos

Tao Stark

Gentjana Rochi

Lavdije Begolli

Aino Kröger

Nanna Savolainen

Saga Kaikkonen

Roosa Ariyo

Kuopion Palloseuran naisten edustusjoukkueen harjoitusottelukalenteri näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:

27.tammikuuta kello 17:00 FC Honka – KuPS Espoo

3.helmikuuta kello 14:30 KuPS – HJK Lippumäki

10.helmikuuta kello 15:00 KuPS – JyPK Lippumäki

17.helmikuuta kello 19:00 HJK – KuPS Helsinki

2. maaliskuuta kello 19:00 HPS – KuPS Pallomylly