Kansallinen Cup: KuPS – HPS 5-2 (3-1)

Kuopion Palloseura eteni uudessa cup-kilpailussa välieriin neljän parhaan joukkoon

Kovakuntoisen Kuopion Palloseuran voittokulku jatkui lauantaina omalla kotikentällä Väre Areenalla. Vastustajaksi saapunut Helsingin Palloseura kukistui Kansallisen Cupin puolivälieräottelussa maalein 5-2. Kotivoitto vei kuopiolaiset jatkoon cupin välieriin, jotka pelataan ensi viikonloppuna neljän parhaan joukkueen voimin.

Lavdije Begolli, Gentjana Rochi (2), Emmi Siren ja Nanna Savolainen maalinteossa

KuPS pääsi alussa kahden maalin johtoasemaan Lavdije Begollin (12 min) ja Gentjana Rochin (13 min) onnistuttua maalinteossa peräjälkeen. HPS iski heti takaisin Elli-Noora Kainulaisen kavennusosumalla 2-1 (14 min). Keskikenttäpelaaja Emmi Siren viimeisteli taukonumeroiksi 3-1 (33 min).

Rochi viimeisteli toisella puoliajalla kulmapotkutilanteesta 4-1 (62min), jonka jälkeen Aino-Marja Lehtinen kavensi onnistuneella rangaistuspotkulla 4-2 (78 min). Hyökkääjä Nanna Savolainen viimeisteli loppulukemiksi 5-2 (89 min). Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen voittoon ja lopputulokseen.

”Tämä on ensimmäinen kunnon peli ulkona tämän kauden cupissa. Edelliset cup-avaukset ulkona ovat meillä olleet Ahvenanmaalla ja ne ottelut ovat olleet aika samanlaisia kuin tämä. Nyt me voitimme ja teimme viisi maalia. Me tiedämme, että me pystymme tästä vielä parantamaankin paljon”, Ojala totesi voittopelin jälkeen.

KuPS hallitsi pelitapahtumia pitkiä aikoja, HPS tarjosi kuitenkin tiukan vastuksen ja piti pelin pitkään tasaväkisenä. HPS on kuopiolaisten ensimmäinen liigavastus tämän vuoden puolella ja voiton eteen piti tehdä paljon töitä.

”Vastus oli nyt kokonaan eri luokkaa kuin aiemmissa cupin peleissämme. HPS:n hyvyys teki pelistä meille vaikeata. Peli oli välillä kaaosfutista jota me emme pysty kontrolloimaan ja sellaista futista en halua pelata. HPS on mennyt kovasti eteenpäin ja uskon heidän nousevan mukaan liigan mitalitaistoon. Tämä on meidän tämän kauden kovin ottelumme, eikä ensimmäinen cupin peli ulkona ole ollut meille ikinä mikään helppo”, Ojala muistuttaa.