Kansallinen Cup: FC KTP – KuPS 0-9 (0-2)

KuPS päätti Kansallisen Cupin alkulohkopelit voitokkaasti Arto Tolsa Areenalla

Kuopion Palloseuran joukkue vietti keskiviikkoista naistenpäivää arkisen aherruksen merkeissä. Ohjelmassa oli Kansallisen Cupin alkulohko A:n viimeinen peli, jossa kotijoukkue FC KTP emännöi kuopiolaisia. Arto Tolsa Areenalla pelattu ottelu päättyi suurinumeroiseen lopputulokseen 0-9. KuPS voitti oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä ja jatkaa siten eteenpäin cupin pudotuspelivaiheeseen, johon osallistuu kahdeksan parasta jatkoon päässyttä joukkuetta.

Uusi brasilialaishyökkääjä Ana Paula Silva Santos viimeisteli Kotkassa ensimmäiset osumansa KuPS-paidassa. Hän osui kahdesti ensimmäisellä puoliajalla ja täydensi hattutemppunsa toisen puolikkaan alussa. Saga Kaikkonen, Nanna Savolainen, Anni Hartikainen (2) ja Oona Siren onnistuivat viimeistelyssä toisella puoliajalla ja lisäksi KTP teki yhden oman maalin. Molemmat KuPS-maalivahdit Satu Pitkänen ja Meeri Karjalainen pääsivät pelaamaan KTP-pelissä torjuen helpot nollapelit. Kaikki mukana olleet pelaajat pääsivät pelaamaan legendaarisella kotkalaisareenalla.

Kuopiolaisilla oli alussa pieniä käynnistysvaikeuksia, mutta joukkue nousi illan aikana omalle tasolleen voittaen jälleen ansaitusti. ”Olot olivat täysin pelattavat. Kenttä oli ok, kylmä tuuli tosin puhalsi ja pallo oli koko ajan jäässä. Alku oli meiltä vähän hankalaa ja näytti siltä kuin me vasta opettelisimme pelaamaan. Tauolla me kävimme asiat läpi pukukopissa ja toisella puoliajalla tapahtui tosi hyvä parannus. Toinen puoliaika oli sitä mitä me haluttiin ja iso parannus saatiin aikaiseksi. Toinen puoliaika oli enemmän meidän omaa tasoamme kuin ensimmäinen ja voitto on täysin ansaittu”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala kuvaili keskiviikkoista peliä. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 18.3., jolloin on määrä pelata tämän cupin puolivälieräottelu Väre Areenalla Kuopiossa.