Kahdeksan pelaajaa maajoukkuepeleissä

Mestarijoukkue Kuopion Palloseuran pelaajia on tällä ja ensi viikolla maajoukkuetehtävissä

Subway Kansallisen Liigan uuteen liigakauteen valmistautuvassa Kuopion Palloseurassa vietetään seuraavaksi sinivalkoista ”maajoukkueteemaviikkoa”. Kahdeksan KuPS-pelaajaa on matkustanut erilaisiin maajoukkuetehtäviin tämän ja ensi viikon ajaksi. Liigajoukkue jatkaa muilta osin normaalia viikkoharjoitteluaan ja joukkueen seuraavana yhteistapahtumana on harjoitusottelu Helsingissä HPS:aa vastaan lauantaina 2.3.

Maalivahti Meri Hämäläinen, puolustajat Liina Nora, Eerika Appelqvist ja Tuuli Viinikka sekä keskikenttäpelaajat Aada Nurmi ja Tao Stark matkustavat tiistain aikana U23-maajoukkueleirille Eerikkilään. Keskiviikkona ja torstaina vedettävä tiivistahtinen leiri viedään läpi kaikkiaan 26 pelaajan voimin. Nora pelaa parhaillaan kolmatta sarjakauttaan kuopiolaisjoukkueen riveissä lukeutuen puolustuslinjan vankkoihin luottopelaajiin. Hämäläinen, Appelqvist, Viinikka, Nurmi ja Stark ovat seuran uusia pelaajahankintoja tälle sarjakaudelle ja he kaikki ovat aloittaneet ensimmäisen KuPS-pelikautensa erinomaisin ottein. Kuopion Palloseurassa 2019 – 2022 pelannut Anna-Stina Simonen valittiin myös U23-leirille.

Hyökkääjä Gentjana Rochi on matkustanut kotimaahansa Pohjois-Makedoniaan A-maajoukkueleiriä varten. Pohjois-Makedonian A-maajoukkue matkustaa tällä viikolla ottelumatkalle Georgiaan kohdaten emäntämaan lauantaina 25.2. ja keskiviikkona 28.2.

Taitava laitapelaaja Niitty Hahl matkustaa tällä viikolla Eerikkilään, jossa Suomi ja Irlanti kohtaavat kahdesti U19-ikäluokan maaotteluissa. Ottelut pelataan Eerikkilä-hallissa lauantaina 24.2. ja tiistaina 27.2. Molempia otteluita pääsee seuraamaan livenä ja suomeksi selostettuina Suomen Palloliiton oman YouTube-kanavan kautta.

Neljä entistä KuPS-pelaajaa valittiin ”Helmareiden” turnausjoukkueeseen

Naisten A-maajoukkue pelaa helmikuun lopussa tämän vuoden ensimmäiset ottelunsa. ”Helmarit” osallistuu Espanjassa 24. – 27.02. pelattavaan Pinatar Cupiin, joka pelataan Murcian kaupungissa neljän maajoukkueen voimin. Suomi, Skotlanti, Slovenia ja Filippiinit ratkovat paremmuuttaan neljän joukkueen miniturnauksessa. Kuopion Palloseurassa loistaneet ja eteenpäin maailmalle ponnistaneet Anni Hartikainen, Emma Peuhkurinen, Emmi Siren ja Oona Siren valittiin Espanjaan matkustavaan joukkueeseen.

Suomen joukkue pelaa Espanjassa ensin valmistavan A-maaottelun kohdaten Filippiinit keskiviikkona 21.02. Suomi kohtaa ensimmäisessä turnauspelissä Slovenian lauantaina 24.02. ja tämän ottelun voittaja etenee loppuotteluun ja häviäjä päätyy pronssipeliin. Skotlanti ja Filippiinit kohtaavat toisensa samoin lauantaina 24.02. ja tämän otteluparin voittaja etenee loppuotteluun ja häviäjä jatkaa pronssipeliin. Pronssiottelu ja loppuottelu pelataan tiistaina 27.02.