Joslyn Luyeye-Lutumba vahvistaa Kuopion Palloseuraa!

Kuopion Palloseura vahvistaa joukkuettaan Mikkelin Palloilijoista siirtyvällä 20-vuotiaalla Joslyn Luyeye-Lutumballa. Sopimus on kestoltaan kaksivuotinen ja sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Joslyn Luyeye-Lutumba on helsinkiläislähtöinen, laiturina viihtyvä pelaaja, joka on alun perin HJK:n kasvatteja, josta tie vei 14-vuotiaana Käpylän Palloon. Ensimmäiset aikuisten pelit Joslyn pelasi FC Honka Akatemiassa kaudella 2020, josta pari vuotta myöhemmin tie vei Etelä-Savoon MP:n riveihin.

Hongan Akatemiasta Mikkelin Palloilijoihin kaudelle 2022 siirtynyt Luyeye-Lutumba on tehnyt vakuuttavaa työtä Miesten Ykkösessä. Kahden kauden aikana Ykkösen otteluita nuorelle laiturille kertyi 52 ja niissä täysosumia Luyeye-Lutumba viimeisteli 11 sekä teki esityön kahdeksaan maaliin. Kehityskaari on ollut positiivinen, sillä näistä maaleista ja syötöistä suurin osa tuli viime kauden aikana ja oli samalla iso osa Mikkelin Palloilijoiden onnistunutta kautta. Kauden tehoilla 8+5 Joslyn sijoittui mikkeliläisten niin maalipörssin kuin myös tehopörssin toiselle sijalle.

Kauden 2022 päätteeksi Mikkelin Palloilijoiden kauden lupaavimmaksi tulokkaaksi nimetty Joslyn odottaa innoissaan tulevaa kautta ja varsinkin omaa Veikkausliigadebyyttiään.

”Olen innoissani sopimuksesta Kuopion Palloseuran kanssa, olen kuullut pelkästään hyvää seurasta. Odotan, että tuleva kausi tulee olemaan menestykäs ja saan paljon uusia kokemuksia. Tietysti ensimmäisenä asiana mielessä on Veikkausliigadebyytin tekeminen keltamustissa”, Joslyn kertoo.

Kaudella 2023 niin sanotun läpimurtonsa tehnyt Joslyn on tyytyväinen peliesityksiinsä, mutta uskoo kehittyvänsä pelaajana uudelle tasolle Kuopion Palloseurassa.

”Hyvä kausi alla ja päästiin Mikkelin Palloilijoiden kanssa kolmannelle sijalle, vaikka talvikausi olikin meille hankala. Omalta osaltani oli hyvää tasaista suorittamista koko kauden, joka näkyi myös tehoissa. Uskon kuitenkin, että Kuopiossa pystyn kehittymään entistä enemmän pelaajana”, kerto Luyeye-Lutumba.

Tervetuloa KuPSiin ja Kuopioon Joslyn Luyeye-Lutumba!