Joona Veteli vahvistaa Kuopion Palloseuraa!

Kuopion Palloseuran vahvistaa joukkuettaan Tampereen Ilveksestä siirtyvällä keskikenttäpelaaja Joona Vetelillä. Sopimus on kestoltaan kaksivuotinen, joten 26-vuotias keskikenttäpelaaja edustaa KuPS:aa ainakin kauden 2023 loppuun asti.

Veteli on kemiläislähtöinen keskikenttäpelaaja, joka debytoi Veikkausliigassa 20-vuotiaana FF Jaron paidassa toukokuussa 2015. Debyyttikaudestaan lähtien Veteli on ollut joukkueidensa kulmakiviä. 

Kaudelle 2016 Suomen U21-maajoukkuettakin edustaneen keskikenttäpelaajan tie vei yhden kauden ajaksi takaisin kotikulmille Kemiin PS Kemin paitaan. Kauden 28 Veikkausliiga-ottelussa Veteli antoi komeat seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.

Hyvät otteet Veikkausliigassa lopulta yhdeksänneksi sijoittuneen PS Kemin paidassa huomattiin myös ulkomailla ja Veteli siirtyi kaudelle 2017 Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla OBOS-ligaenissa pelanneeseen Fredrikstad FK:n riveihin. Ensimmäinen kausi Etelä-Norjassa sujui Veteliltä henkilökohtaisesti hienosti, kun hän onnistui kolmesti maalinteossa. Joukkueella kausi oli kuitenkin vaisu ja Fredrikstad putosi sarjatasoa alemmas karsintojen kautta. 

Seuraava kausi sarjatasoa alempana PostNord-ligaenissa oli Veteliltä jälleen vahva, kun suomalainen iski uusiksi henkilökohtaisen maaliennätyksensä kahdeksalla rysällä. Fredrikstad karsi noususta takaisin OBOS-ligaeniin, mutta KFUM Oslo oli karsinnoissa vahvempi. Pelit jatkuivat vielä kaudella 2019 Fredrikstadissa, Veteli onnistui viidesti maalinteossa, mutta Fredrikstad jäi sarjassa kolmanneksi, eikä kaivattua sarjanousua tullut tälläkään kertaa.

Kaudelle 2020 edessä oli jälleen paluu Suomeen – tällä kertaa Tampereelle Ilvekseen. Ensimmäisellä Ilves-kaudellaan Veteli teki kolme Veikkausliiga-maalia ja osui myös Euroopan Liigan karsinnoissa Shamrock Roversia vastaan. Päättynyt kausi 2021 oli Vetelille työntäyteinen, sillä hän pelasi yhtä minuuttia vaille täydet minuutit Veikkausliigassa.

Veikkausliigassa Veteli on pelannut yhteensä 92 ottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia ja antanut 13 maaliin johtanutta syöttöä.

Monipuolisena keskikenttäpelaajana Veteli pystyy pelaamaan keskikentällä useita eri rooleja. Hän pelaa kovalla työmoraalilla niin puolustus-, kuin hyökkäyssuuntaankin. Erikoistilanteissa Veteli tuo jo ennestään vahvaan joukkueeseen lisää laatua erinomaisen potkutekniikkansa ansiosta.

Tervetuloa KuPS:aan ja Kuopioon Joona!