HJK päätti KuPSin Liigacup-taipaleen

Kuopion Palloseura kärsi kirvelevän tappion rangaistuspotkukilpailun päätteeksi HJK:lle Liigacupin välieräottelussa.

Kuopion Palloseuran urakka Liigacupissa päättyi välieriin, kun HJK nappasi kovan kamppailun jälkeen voiton. Ottelun ensimmäinen jakso oli vaikea keltamustille ja klubi pystyi hallitsemaan ottelutapahtumia taukoon asti. Kuopiolaisten onneksi klubi ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa kuin kertaalleen ensimmäisen jakson aikana ja täten tauolle siirryttiin HJK:n 1–0 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli piristynyt KuPS ja ottelun luonne muuttui huomattavasti tasaisemmaksi verrattuna ensimmäiseen jaksoon. Heti jakson alussa Jaakko Oksanen pääsi laukomaan kuudentoista paremmalta puolelta, mutta hieman epäonnistunut laukaus päätyi HJK maalivahti Jesse Östin käsiin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Jasse Tuominen pääsi pistämään pallon HJK:n verkkoon, mutta keltamustien fanien pettymykseksi pilli oli viheltänyt ennen laukausta. Tuominen oli tilanteessa paitsiossa, mutta samalla tilanne oli selvä merkki siitä, että pelin luonne oli muuttunut ja KuPS haki nälkäisesti tasoitusta.

Ottelua oli pelattu 69 minuuttia, kun keltamustien parantunut taisteluilme sai vihdoin palkinnon. Joona Vetelin purkupallo klubin painetilanteesta päätyi suoraan kohti Tuomista, joka jatkoi upeasti pallon kantapäällään hyökkäyssuuntaa kohti. Samaan aikaan HJK:n Jukka Raitala liukastui ja Veteli pääsi yksin karkumatkalle kohti klubin maalia. Joona sijoitti pallon Östin jalkojen välistä maaliin ja tulostaululla tilanne muuttui tasatilanteeksi 1–1.

Joona Veteli pelikavereineen ”tuulettamassa” tasoitusmaaliaan

Tuomarin vihellettyä ottelun toisen jakson päättyneeksi oli tulostaululla edelleen 1–1 tasatilanne. Liigacupin sääntöjen mukaisesti jatko-ottelua ei pelattu vaan ratkaisu haettiin suoraan rangaistuspotkukilpailulla. Ratkaisu nähtiin lopulta kuudennella rankkarikierroksella, kun Kanellopoulos onnistui vedossaan ja vastaavasti Oksanen ei onnistunut omassa yrityksessään. Näin ollen KuPSin matka Liigacupissa 2023 päättyi välieriin.

”Ekapuoliajan pelisuunnitelmasta otan täyden vastuun..”

Ottelun jälkeen Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti oli pettynyt tulokseen, mutta näki myös paljon positiivista ottelusta. Katso Pasi Tuutin ja puolustaja Justin Bakkerin kommentit videolta:

HJK – KuPS

2–1 rp (1–0, 1–1)

33’ Pyry Soiri 1–0

69’ Joona Veteli 1–1