Harjoituspeli NJS – KuPS 0-2

Lavdije Begolli ja Emmi Siren maalinteossa perjantain harjoitusottelussa

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura kukisti Nurmijärven Palloseuran tänään pelatussa harjoituspelissä maalein 0-2. Maalintekijöinä hyökkääjä Lavdije Begolli (64 min) ja keskikenttäpelaaja Emmi Siren (78 min). Peli pelattiin Kauniaisissa sijaitsevassa Volkswagen Areenassa 3 x 30 minuutin mittaisissa osissa.

Kotijoukkue NJS on uusi liiganousija ja se lähti innolla haastamaan vieraaksi saapunutta nimekästä Suomen mestarijoukkuetta. Peli etenikin pitkään tasaväkisissä merkeissä, kunnes kuopiolaisten pelillinen paremmuus tuli lopulta esiin kahden maalin muodossa. KuPS teki useita pelaajavaihtoja täyden peliajan puolivälissä 45 minuutin kohdalla ja keltamustan oma joukkuepeli parani sitä enemmän, mitä pitemmälle ottelu eteni. Uusi maalivahti Vera Varis pelasi tänään täyden peliajan torjuen heti hienon nollapelin.

Harjoitusottelu oli luonteeltaan hyvin tyypillinen tammikuinen peli, josta löytyy paljon parannettavaa jatkoa varten. ”Alusta 45 minuuttiin saakka peliote oli vähän hakemista. Yhtenäinen peruspelaaminen oli vielä hieman kadoksissa ja joitakin virheitäkin tuli. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän oma pelimme parani. Viimeisellä puolituntisella vastustaja alkoi väsyä ja viimeiset 30 minuuttia olivat meidän täyttä hallintaa, eikä vastustaja päässyt enää mihinkään. Oma peruspeli löytyi paremmin ja me olimme parempia, NJS puolusti hyvin omaa boksiaan ja hyvä maalivahti piti maalinumerot pieninä”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala antoi tunnustusta innokkaalle vastustajalle.

Kuopiolaisten pelit jatkuvat huomenna Espoossa FC Honkaa vastaan ja Suomen Cupin lohko-ottelut alkavat viikon kuluttua. Päävalmentaja on tyytyväinen mestarijoukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen. ”Kokoonpanossa oli tänään paljon uusia pelaajia ja me teimme pelissä paljon vaihtoja. Kokonaisuuteen on kuitenkin syytä olla tyytyväinen, sillä tämä oli aika odotetunluonteinen ottelu. Tällaisia nämä vuoden ensimmäiset ottelut aina ovat”, Ojala muistutti.

KuPS: Vera Varis, Anna Nurmi (45 min Maja Göthberg), Gabriella Cuevas (30 min Nanne Ruuskanen), Liina Nora (45 min Emmi Siren), Niitty Hahl, Katarina Niskanen, Anni-Maija Kauppila (45 min Emma Peuhkurinen), Anna-Stina Simonen, Saaga Kaikkonen (45 min Lavdije Begolli), Heidi Leppämäki, Anni Hartikainen (45 min Oona Siren)