Harjoituspeli KuPS – Ilves 90 min 5-1 (4-0)

Tehopelaajat Gentjana Rochi (2), Aino Kröger (2) ja Anni-Maija Kauppila maalinteossa

Subway Kansallisen Liigan pelikauteen valmistautuva Kuopion Palloseura jatkoi tämän kevään harjoituspeliensä sarjaa lauantaina Väre Areenalla. Vastustajaksi saapui liigajoukkue Tampereen Ilves, joka tarjosi hyvän vastuksen mutta joutui taipumaan tehokkaiden kuopiolaisten edessä maalilukemin 5-1. Kotijoukkueen tutut tehopelaajat Gentjana Rochi, Aino Kröger ja Anni-Maija Kauppila vastasivat keltapaitojen maaleista ja peli päättyi ansaittuun kotivoittoon.

KuPS kehitteli ensimmäisellä puoliajalla useita näyttäviä hyökkäyssommitelmia ja ensimmäinen osuma nähtiin jo 13 minuutin kohdalla, jolloin Kröger ja Rochi pääsivät hyökkäämään vauhdilla kohti Ilves-maalia. Kröger syötti ja Rochi viimeisteli näyttävästi 1-0. Kröger viimeisteli upealla ja tarkalla vapaapotkullaan 2-0 (24 min) ja Kauppila pääsi laukomaan maalin edustalta 3-0 Tuuli Viinikan väkevän laitanousun ja hyvän keskityksen jälkeen (32 min). Pian tämän jälkeen Kröger pääsi puolikentästä karkumatkalle ja teki taukonumeroiksi 4-0 (34 min).

KuPS teki tauon jälkeen viisi pelaajavaihtoa, joiden kautta nuoret Akatemiapelaajat Minja Hattunen ja Aino Luukkonen pääsivät kentälle näyttämään taitojaan. Rochi pääsi sijoittamaan puolittaisesta läpiajostaan 5-0 (54 min) ja sitkeästi taistellut Ilves onnistui viimein kaventamaan, kun Lotta Lähteenmäki teki lopussa 5-1 (85 min).

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen oman joukkueensa voitontahtoiseen ilmeeseen. Pelaamisessa oli oikeanlaista meininkiä ja hyökkäyspäässä löytyi kaivattua terävyyttä.

”Tämä peli oli tosi hyvä kokonaisuus meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla meidän hyökkäyspelaamisemme oli tosi hyvää: pelissä tehtiin hyviä valintoja, ne napsuivat hyvin kohdilleen ja me olimme koko ajan monipuolisia ja vaarallisia. Se oli syy siihen, miksi tilanne oli tauolla jo 4-0”, päävalmentaja kiitteli.

”Toisella puoliajalla peli hieman tasaantui, emmekä me olleet ihan koko aikaa enää samalla tasolla kuin ekalla puoliajalla. Pelaaminen oli hyvää silti ja suurimmilta osin peli oli edelleen meidän selvää hallintaa. Selkeä steppi me tänään otettiin eteenpäin. Ilveksellä hyvä joukkue, ja heillä on laadukkaita pelaajia. Joukkueena he olivat tänäänkin koko ajan vaarallisia”, Kumpumäki muistutti.

Kuopiolaisten vaihtopelaajat onnistuivat hyvin tuoden uutta lisäenergiaa toisen puoliajan joukkue-esitykseen. ”He tulivat tosi energisesti ja virkeästi sisään tähän peliin. Pelaamiseen tuli sen ansiosta hieman erilaista vauhtia. Olen tyytyväinen tämän päivän otteluun ja varsinkin hyökkäämisen monipuolisuus miellytti”, päävalmentaja kiitteli.