Harjoituspeli KuPS – HJK 1-2 (1-0)

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Gentjana Rochi ja HJK:n Sara Sievistö (2) maalinteossa vauhdikkaassa harjoituspelissä Lippumäessä

Subway Kansallisen Liigan kovat kärkijoukkueet Kuopion Palloseura ja HJK iskivät yhteen lauantai-iltapäivän harjoitusottelussa Lippumäen hienossa jalkapallohallissa. Nimekkäät joukkueet pelasivat hyvävauhtisen ja intensiivisen 90-minuuttisen, jonka Klubi onnistui kääntämään lopulta voitokseen maalein 1-2. Kuopiolaisten tähtihyökkääjä Gentjana Rochi laukoi keltamustan ensin taukojohtoon, jonka jälkeen HJK kampesi toisella puoliajalla ohitse hyökkääjä Sara Sievistön kahdella osumalla.

Klubi hyökkäsi vahvasti ensimmäisen puolituntisen, kunnes KuPS pääsi iskemään terävästi vastaan. Nopea vastahyökkäys huipentui Rochin onnistuneeseen maalilaukaukseen ja kuopiolaiset siirtyivät 1-0-johtoon (29 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle. KuPS teki tauon jälkeen ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun ensimmäistä KuPS-otteluaan pelannut puolustaja Eerika Appelqvist otettiin pois ja uusin pelaajahankinta Kaela Hansen tuli tilalle. Kanadalaispuolustaja saapui tämän viikon maanantaina Kuopioon ja pääsi muutaman yhteisharjoituksen jälkeen nyt kentälle pelitaitojaan näyttämään.

Gentjana Rochi vei kuopiolaiset 1-0-johtoon ensimmäisen puoliajan hienolla viimeistelyllään.

Toinen puoliaika oli tiukkaa kamppailupelaamista alusta loppuun. Jokaisesta pallosta taisteltiin lujaa ja peli-intensiteetti nousi sitä kautta kiitettävän korkealle. HJK tuli tasoihin 53 peliminuutin kohdalla, jolloin Sievistö onnistui runttaamaan pallon lähietäisyydeltä kuopiolaisverkkoon ja tilanteeksi 1-1. KuPS teki kaksi pelaajavaihtoa 58 minuutin kohdalla, kunnes Sievistö viimeisteli 67 peliminuutin kohdalla jälleen lähietäisyydeltä 1-2. KuPS hyökkäsi hyvällä voimalla loppuun saakka, muttei onnistunut enää tasoittamaan ja Klubi pääsi näin juhlimaan maukasta voittoaan.

Lauantainen peli oli arvokas pelillinen kokemus uusiutuvalle KuPS-joukkueelle. HJK oli odotetun vahva ja kentällä nähtiin hyvää taistelupelaamista molemmin puolin. Kumpikaan osapuoli ei saanut mitään ilmaiseksi. ”Tämä oli intensiivinen peli. HJK on erittäin vahva kaksinkamppailupelaamisessa. Puolustuspelin osalta meillä oli tässä pelissä paljon hyviä hetkiä ja me myös pystyimme pitämään oman prässimme korkeana. Hyökkäyspelaamisessa oli myös paljon hyviä hetkiä. Hyökätessä meidän pitää pystyä löytämään vapaa pelaaja paremmin ja onnistuneiden kaistanvaihtojen kautta me saimme toisella puoliajalla aikaiseksi monta tosi vauhdikasta ja vaarallista hyökkäystä. Maalipaikkoja me emme kuitenkaan luoneet riittävästi”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi ottelun pelitapahtumia.

Joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina 17. helmikuuta, jolloin on KuPS:n vuoro matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Taitava ja nimekäs HJK-joukkue esiintyi tänäänkin vahvasti. ”HJK oli odotetunlainen vastustaja. Se on tosi intensiivinen ja vauhdikas joukkue, on aggressiivinen kaksinkamppailuissa ja on kaikin puolin eloisa joukkue. Tämä oli kova ottelu ja meille juuri oikeanlainen peli juuri tähän vaiheeseen, vaikka lopputulokseen emme tietenkään voi olla tyytyväisiä”, Kumpuniemi totesi.

KuPS-kokoonpano: Meri Hämäläinen, Eerika Appelqvist (46 min Kaela Hansen), Emma Santamäki, Liina Nora, Niitty Hahl, Ana Paula Silva Santos, Aada Nurmi, Tao Stark, Tuuli Viinikka, Gentjana Rochi (58 min Saga Kaikkonen), Nanna Savolainen (58 min Anni-Maija Kauppila)