Harjoituspeli HJK – KuPS 3-0 (1-0)

Subway Kansallisen Liigan kärkijoukkueet kohtasivat lauantai-illan harjoituspelissä Talin hallissa

Liigakauteen valmistautuva Kuopion Palloseura jatkoi tämän kevään harjoituspelejään lauantai-iltana Helsingissä. Kotijoukkue HJK ja KuPS kohtasivat tänään toista kertaa tämän pelikauden aikana ja Klubi oli tälläkin kertaa tehokkaampi joukkue voittaen 3-0. KuPS pelasi Talin hallissa jälleen hyvää peliä ja kahden kärkijoukkueen välinen kovatempoinen tasainen taisteluottelu täytti paikkansa erinomaisesti harjoituskauden tässä vaiheessa.

”Tasainen matsi, jossa HJK oli tehokkaampi. Meilläkin oli omat paikkamme, kuten Aino Krögerin ylärimalaukaus sekä tolppalaukaus, Aada Nurmen tolppa heti pelin alussa ja Ana Paula Silva Santosin kova veto toisella puoliajalla jonka maalivahti onnistui torjumaan. Lähellä maalia oltiin. Tämä ottelu täytti paikkansa, sillä me tarvitsemme tällaisia kovia pelejä”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi muistutti.

Joukkueen peliesityksessä tapahtui jälleen positiivista eteenpäinmenoa, vaikkei maalinteossa tänään onnistuttukaan. ”Meidän hyökkäyspelaamisemme oli tänään aiempaa parempaa, tiloja löytyi ja vapaata aluetta käytettiin hyvin. Meidän pitää päästä paremmin vastustajan boksiin sisään ja linjan taakse. Ensimmäisellä puoliajalla HJK pääsi sisään meidän boksiin ja teki heti ensimmäisestä hyökkäyksestään 1-0. Prässissä me onnistuimme pääosin hyvin”, päävalmentaja kuvaili ensimmäisen puoliajan peliä.

HJK tuli otteluun tutun aggressiivisella ilmeellään, johon kuopiolaiset antoivat täysin tasaväkisen vastuksen. ”Toisella puoliajalla HJK teki jälleen nopean maalin 2-0, jonka jälkeen me väläyttelimme hyviä hyökkäyksiämme, mutta ei enää niin usein kuin ensimmäisellä puoliskolla. Hyökkääminen oli nyt monipuolisempaa ja puolustuspelaamisessa tapahtui selkeä parantuminen. Hyvä steppi eteenpäin otettiin, meidän pitää kuitenkin pystyä pelaamaan koko 90 peliminuuttia omalla hyvällä tasollamme. Moneen asiaan me voimme olla tänään tyytyväisiä, HJK oli tänään pelissä tehokkaampi ja ansaitsi voittonsa”, Kumpuniemi totesi.

KuPS: Meri Hämäläinen, Niitty Hahl (15 min Sanni Kouva), Emma Santamäki, Liina Nora (46 min Eerika Appelqvist), Kaela Hansen, Ana Paula Silva Santos, Tao Stark, Aada Nurmi, Aino Kröger, Roosa Ariyo (40 min Anni-Maija Kauppila), Tuuli Viinikka