Harjoituspeli HJK – KuPS 2-1 (1-0)

Uusi toppari Gabriella Cuevas maalinteossa toisella puoliajalla

Subway Kansallisen Liigan pronssimitalijoukkue Kuopion Palloseura pelasi tänään toisen peräkkäisen harjoituspelin pääkaupunkiseudulla. Vastustajana oli nimekäs Helsingin Jalkapalloklubi ja pelipaikkana oli Kauniaisissa sijaitseva Volkswagen Center. Suomalaisen huippujalkapalloilun klassikkomenestyjät HJK ja KuPS ottivat toisistaan mittaa tasaisissa merkeissä pelin päättyessä kotijoukkueen 2-1-voittoon.

HJK teki ensimmäisen puoliajan lopussa 1-0 ja toisen puoliajan alussa 2-0, kunnes KuPS kavensi: keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila keskitti vapaapotkun, josta amerikkalaistoppari Gabriella Cuevas puski taidokkaasti 2-1-kavennuksen (68 min). Jenkkipuolustaja viimeisteli ensimmäisen maalinsa kuopiolaisjoukkueen peliasussa pelaten täydet 90 minuuttia.

KuPS-joukkue pelasi hyvän harjoitusottelun kovatasoista vastustajaa vastaan ja kaikki mukanaolleet pelaajat pääsivät hankkimaan arvokasta peliaikaa viikonlopun tuplapeleissä. ”HJK-peli oli aika tasainen ottelu. Me olemme harjoitelleet pallollisen pelaamisen parantamista ja se saatiin tähän peliin. Tosi monipuolisesti me rakentelimme tilanteita, viimeinen vaarallisuus jäi vielä puuttumaan. Pallollinen peli oli hyvää kontrolloitua hallintaa”, päävalmentaja Ollipekka Ojala arvioi lauantaista ottelua.

Lauantain HJK-pelissä tehtiin jälleen muutamia edestakaisia pelaajavaihtoja, kuten harjoituspeleissä tapana on. ”Tämä viikonloppu on meille tosi tärkeä, sillä me saimme paljon peliaikaa kaikille pelaajille. Tilanteeseen on syytä olla tyytyväinen keskellä raskainta harjoitusjaksoa. Pelaamisessa on paljon oikeanlasta monipuolisuutta ja hyvällä tiellä me olemme”, päävalmentaja totesi.

KuPS: Emma Immonen, Ella Vanhanen (46 min Aada Törrönen), Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Neea Berg, Emma Peuhkurinen, Emmaliina Tulkki, Anni Hartikainen (64 min Ella Vanhanen), Heidi Leppämäki (46 min Lavdije Begolli), Anni-Maija Kauppila (74 min Heidi Leppämäki)